Την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΟΔΕ Λευκάδας στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου γνωστοποιεί ο Βαγγέλη Κατωπόδης.

Εκλογές για την ανάδειξη νέων προέδρων και διοικητικών συμβουλίων πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και στις ΝΟΔΕ την Κυριακή 13 Μαΐου. Στην Λευκάδα ακουστήκαν κάποια ονόματα για την θέση του προέδρου, αλλά τελικά μέχρι σήμερα τουλάχιστον σίγουρη είναι μόνο μια υποψηφιότητα αυτή του πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ Βαγγέλη Κατωπόδη. Ο Β. Κατωπόδης κατάγεται από το Δράγανο και είναι από πολύ μικρός ενταγμένος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αφού πριν γίνει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Λευκάδας ήταν ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ.

Δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου ή για μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) και για το αξίωμα του Προέδρου ή για μέλος της Δημοτικής Τοπικής Επιτροπής (ΔΗΜ.Τ.Ο.) υποβάλλονται εγγράφως από την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 έως την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και ώρα 19:00.

‘Οσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις εκλογές της 13ης Μαΐου οφείλουν να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με το νέο καταστατικό, σύμφωνα με το οποίο όλοι εκλέγονται από τη βάση. Τα μέλη της ΝΟΔΕ δεν θα εκλέγονται ανά τομείς, όπως συνέβη την προηγούμενη φορά, αλλά όσοι εκλεγούν θα τοποθετούνται σε τομείς από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

Τα μέλη του κόμματος προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις εσωκομματικές εκλογές, οφείλουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, να έχουν καταβάλει την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή για το έτος 2018.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση που αφορά την εγκύκλιο των εσωκομματικών εκλογών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία Οργανωτικού στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9444357, 210 9444358, 210 9444348, 210 9444349 και 210 9444361 ή με email στο organotiko@nd.gr