Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Ακόμη και στο φινάλε της, η αγωνιστική περίοδος που διανύουμε εξακολουθεί να είναι γεμάτη συμπτώσεις για την ομάδα του Τηλυκράτη. Σεζόν 2010-2011 ο Τηλυκράτης προκρίνεται άνευ αγώνα από την πρώτη στην δεύτερη φάση του τοπικού Κυπέλλου και στο φινάλε κατακτά το νταμπλ. Έτσι κύλησε και η φετινή αγωνιστική περίοδος. Πρόκριση άνευ αγώνα από την πρώτη στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου, και τώρα, στο φινάλε, κατάκτηση του νταμπλ.

Η εντός έδρας νίκη επί του Θεσπρωτού με 1-0 την ίδια αγωνιστική (2η την σεζόν 2010-2011 και 2η φέτος) σε μία ακόμη σεζόν τίτλου, δεν μπορεί παρά να είναι ένα ακόμη “σημάδι”. Το “κλείδωμα” του τίτλου την σεζόν 2010-2011 έγινε το τριήμερο του Ευαγγελισμού (27 Μαρτίου εκτός με τον Όλυμπο) και φέτος την 24η Μαρτίου (εκτός με την Φιλιππιάδα). Συμπτώσεις υπάρχουν κι άλλες. Δεν θα σας κουράσουμε με πολλές. Απλά θα περιορίστουμε στις δύο που είναι αποτέλεσμα της κλήρωσης του αγωνιστικού προγράμματος των μπαράζ ανόδου.

Τηλυκράτης-Ηρακλής την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 λέει το πρόγραμμα. Ίδια ημέρα, Κυριακή 29 Απριλίου (του 2012) οι δύο ομάδες είχαν “κοντραριστεί” στην Λευκάδα σε ματς (πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής) που έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Η τελευταία σύμπτωση έχει να κάνει με τον καταρτισμό του προγράμματος. Όπως και την σεζόν 2015-2016 που ο Τηλυκράτης έλαβε μέρος σε μπαράζ ανόδου (από το τοπικό στην Γ’ Εθνική), έτσι και φέτος, η σειρά των αγώνων είναι ίδια. Η αρχή θα γίνει με εντός έδρας ματς, όπως και τον Μαΐο του 2016, θα ακολουθήσουν τρία εκτός έδρας παιχνίδια, και η διαδικασία θα κλείσει με δύο αγώνες στην Λευκάδα (τώρα Απόλλων Παραλιμνίου και Βόλος, τότε Ναυπακτιακός και Ιτέα).

Οι προληπτικοί που δεν λείπουν από καμία ομάδα, πως να αγνοήσουν στοιχεία όπως αυτά που αναμφίβολα προκαλούν συνειρμούς;