Στο διήμερο, κοινό, Συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Στο διήμερο, πρώτο, κοινό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Caravel, στις 18 και19 Απριλίου 2018 , θα παραστεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στο Συνέδριο που θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η « Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους», η «Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση» και η «Τοπική & Περιφερειακή Ανάπτυξη», θα παραστεί ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, όπου θα είναι και κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου, ενώ τοποθετήσεις επί των θεμάτων, θα γίνουν και από Πολιτικούς Αρχηγούς και εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, που συμμετέχουν στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου, κατά την οποία ομιλητής θα είναι και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, θα πλαισιωθεί από τις εισηγήσεις του Προέδρου της ΕΝ.Π.Ε, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη. Θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των επικεφαλής Αυτοδιοικητικών παρατάξεων  της  Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.Π.Ε., καθώς και οι τοποθετήσεις των Συνέδρων, των Περιφερειαρχών και των Προέδρων των ΠΕΔ.

Τη δεύτερη μέρα το Συνέδριο θα χαιρετίσουν, ο Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, η    Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά.

Το κοινό Συνέδριο της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ,  θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα της Πέμπτης με την ανακοίνωση των συμπερασμάτων του Συνεδρίου