ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Η κίνηση «ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» καταγγέλλει την επίθεση με πυραύλους περιοχών της Συρίας από αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συριακού λαού.

Είναι ωμή κατακτητική ιμπεριαλιστική επίθεση ενταγμένη στους γενικότερους σχεδιασμούς των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για τον απόλυτο έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών για τον έλεγχο των οδών μεταφοράς της ενέργειας.

Με το ίδια ακριβώς επιχειρήματα που επιτέθηκαν στη Συρία , δρώντας μαζί σαν δικαστές και εκτελεστές, έκαναν επεμβάσεις στο Ιράκ και τη Λιβύη και κατέστρεψαν τις χώρες αυτές. Από πού αντλούν το δικαίωμα αυτό να «υπερασπίζονται» τους λαούς, οι χώρες που έχουν επέμβει στρατιωτικά σε εκατοντάδες σημεία του πλανήτη και ευθύνονται για δεκάδες δικτατορίες;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκ των πραγμάτων είναι αναμιγμένη στις επιχειρήσεις στη Συρία και έχει τεράστιες ευθύνες, παρά τα όσα ισχυρίζεται περί του αντιθέτου.

Η Αμερικανική βάση της Σούδας δρα υποστηρικτικά στα πλοία και τα αεροπλάνα που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις της Μέσης Ανατολής ,μαζί και στην Συρία.

Η στάση της αυτή, στάση υποτελούς και υποτακτικού, θίγει βαθιά τα αισθήματα αλληλεγγύης και φιλίας του ελληνικού λαού προς τους αραβικούς λαούς.

Η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να στρέφεται κατά της Συρίας, με την οποία αδικαιολόγητα έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις.

Μια εξέλιξη στην ανατολική Μεσόγειο και γενικότερα στη Μέση Ανατολή μπορεί να αποτελέσουν το φιτίλι για γενικότερη ανάφλεξη.

Μόνο ο ενωμένος αγώνας των λαών εναντίον των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων μπορεί να τους σταματήσει.

Ο λαός της Λευκάδας και σύσσωμος ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει την επίθεση και να απαιτήσει τον άμεσο τερματισμό των επεμβάσεων, να διεκδικήσει την ειρήνη για τον πολύπαθο λαό της Συρίας.

Να διεκδικήσει την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας, την αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Ιμπεριαλισμός σημαίνει εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια, αίμα και πόλεμοι και καμιά σχέση δεν έχει με ανθρώπινα δικαιώματα.

Ζητάμε να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην  χώρα μας.

Να μην δημιουργηθεί νέα Αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη και πουθενά αλλού στη χώρα μας.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ