Απρίλιος του 2018 και ο Τάσος Πέτσας επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από απουσία ενός χρόνου κυκλοφορώντας μέσα από τη δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS το πρώτο μέρος από το νέο του άλμπουμ που το ονόμασε «Libra 1975-Part One». Αυτό τo mini album/E.P. συνολικής διάρκειας 23 λεπτών, περιέχει 6 tracks που χαρακτηρίζονται για τις εμφανείς τους επιρροές από τη δεκαετία του 80, που όπως και ο δημιουργός δηλώνει είναι η αγαπημένη του δεκαετία. Πρώτο single είναι το «Michael» σε δύο εκτελέσεις, την original edit και την house edit, κομμάτι που έχει αφιερώσει στον πατέρα του που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον Μάρτιο του 2017. Περιέχονται, επίσης, μία νέα retrowave εκτέλεση της πρώτης του επιτυχίας «Mother Of Mine (Anna)» κομμάτι που είχε αφιερώσει στη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο του μαστού και που τον Απρίλιο του 2015 είχε ανεβεί στο #1 του Billboard και μπει στα 200 καλύτερα τραγούδια της Ευρώπης καθώς και στα τσαρτ της Αγγλίας, της Κίνας και του Χονγκ Κόνγκ. Στο E.P. αυτό που από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του ανέβηκε στο #1 των digital albums της Ελλάδας, περιέχεται και ένα νέο single σε ύφος disco eighties που το ονόμασε «Libra (1975)», ενώ το ίδιο single υπάρχει και σε μία δεύτερη, retrowave εκτέλεση. Τέλος, στη φωτογραφία του εξωφύλλου απεικονίζεται ο ίδιος σε ένα δικό του σκίτσο όταν ήταν παιδί, που έχει για αυτόν συμβολική σημασία γιατί ήθελε να απεικονίσει την αθωότητα της εποχής των 80’ς.

Link του E.P.”Libra (1975)”   :  https://www.youtube.com/watch?v=eJtnNmo7u-E

Link του Michael :  https://www.youtube.com/watch?v=cq2AbQgCgHU

Facebook Profile:  https://www.facebook.com/officialtasosp

YouTubeChannel : https://www.youtube.com/channel/UC90enwVokVgbLYbAJWF6Oww

Λίγα Λόγια για το δημιουργό Τάσο Πέτσα

Η πορεία του ξεκίνησε πριν δύο χρόνια ως δημιουργός instrumental μουσικής, κάνοντας αισθητή την παρουσία του, τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο ίδιος έχει ακολουθήσει μουσικές σπουδές synthesizer και μαθήματα φωνητικής ενώ είναι, επίσης, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον γνωρίσαμε δισκογραφικά στις αρχές του 2015 σαν «Tasos» μέσα από τις επιτυχίες του «Mother Of Mine (Anna)», την trip hop μπαλάντα του «Angel Of Mine» σε συνεργασία με τη Μάνια Βλαχογιάννη και τον Aural Fragment και σε remix του Σάκη Γραββάνη (Sakgra), το «Friend Of Mine» σε deep house remix από τον Γιάννη Μιχελινάκη (Lego Boy) και το «Αnna (Mother Of Mine)», μία piano jazz μπαλάντα που στα φωνητικά συμμετέχει η Δέσποινα Πατρώνα (Thespina Music). Τον Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφορεί το “Voices (Istimpei)”εμπνευσμένο από τον επικό αγώνα των υπερασπιστών του οχυρού Ιστίμπεη στην κορυφή του Μπέλλες κατά των Γερμανών εισβολέων τον Απρίλιο του 1941 στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» .

Kαι τα πέντε singles του ανέβηκαν στην #1 θέση των digital singles της Ελλάδας, μπήκαν στο top-5 του Ελληνικού Εβδομαδιαίου Billboard -με το «Mother Of Mine (Anna)» να ανεβαίνει στο #1 δύο φορές, και παράλληλα βρέθηκαν ανάμεσα στα 200 πρώτα καλύτερα singles της Ευρώπης (Euro-200), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο του 2016 μέσα από την FM RECORDS κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Heart Of Mine (Anna)» digital, αλλά και physical σε cd με τη μορφή βινυλίου και από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του ανέβηκε και αυτό στην #1 θέση των digital albums της Ελλάδας.

Τον Δεκέμβριο του 2017 συνεργάζεται ξανά με τη Μάνια Βλαχογιάννη στο τραγούδι Memories” μία crossover χριστουγεννιάτικη jazz μπαλλάντα που κυκλοφόρησε από την HEAVEN-14 MUSIC και που ανέβηκε και αυτή στο #1 των digital singles της Ελλάδας και έφθασε σε υψηλές θέσεις σε Billboard και Ευρώπη.