Πλήθος κόσμου βρίσκεται αυτή την ώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά που τελείται η εξόδιος ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη, καθώς κλειστά είναι αυτή την ώρα σε ενδειξη πένθους όλα τα καταστήματα και τα κεντρικά της εταιρείας «Σκλαβενίτης». Ουρά είχε σημειωθεί νωρίτερα έξω από τον Ιερό Ναό απ’ όους ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά τη νεκρώσιμη ακαλουθία.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και υπάλληλοι του ομίλου βρίσκονται για το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 52 ετών.  Απαρηγόρητοι οι δικοί του άνθρωποι για τη απώλεια ενός ανθρώπου που είχε τόσα πολλά να δώσει ακόμα. Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ και μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο, ήταν υπεύθυνοι για τη συγχώνευση με τον Μαρινόπουλο. Είχε τέσσερα παιδιά.

Αμέτρητα τα στεφάνια σε παράταξη – κάποια εκ των οποίων ραγίζουν καρδιές: Της μητέρας και των αδερφών του. Στεφάνι εστειλαν επίσης και οι εργαζόμενοι στον Ομιλο Σκλαβενίτη.

 

Μεταξύ αυτών που έδωσαν απο νωρίς το «παρών» στην εκκλησία για να αποχαιρετήσουν τον Στέλιο Σκλαβενίτη ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Γιάννης Τραγάκης κι ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής και συγκεκριμένα από τις 15:00 έως τις 17:00 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα, οι μονάδες και τα κεντρικά γραφεία της Σκλαβενίτης και της αλυσίδας Cash and Carry The Mart.

Παράλληλα σε ψήφίσμα του τα Δ.Σ. των δύο εταιρείων μεταξύ των άλλων αποφάσισαν «ότι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλα τα καταστήματα να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της εταιρείας και να μην αναπαράγεται μουσική ή να πραγματοποιούνται ανακοινώσεις για προσφορές και τυχόν εκδηλώσεις». Επίσης ανακοινώθηκαν και δωρεές σε ιδρύματα στη μνήμη του Στέλιου Σκλαβενίτη.