Σε εξέλιξη οι εντατικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων και βεγγαλικών στα Ιόνια Νησιά, εν όψει των εορτών του Πάσχα

Πραγματοποιήθηκαν διαδοχικοί έλεγχοι, κατά τους οποίους συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, αντίστοιχα άτομα 

Κατασχέθηκαν συνολικά (966) κροτίδες και (26) βεγγαλικά

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, ενόψει των εορτών του Πάσχα, βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση  ειδικών δράσεων, για την αντιμετώπιση της παράνομης εμπορίας και διακίνησης κροτίδων,  βεγγαλικών και άλλων ειδών πυροτεχνίας.

Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν χθες (Πέμπτη 29.03.2018), στην Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά (966) κροτίδες και εικοσιέξι (26) βεγγαλικά (χειρός και αλεξιπτώτου).

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 46χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος εμπορικής επιχείρησης στην Λευκάδα, καθώς όπως διαπιστώθηκε διέθετε προς πώληση,  εικοσιέξι (26) βεγγαλικά (χειρός και αλεξιπτώτου), χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια.

Στην δεύτερη περίπτωση, επίσης στην Λευκάδα, εντοπίστηκε κατά την διάρκεια ελέγχου αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ι.χ.ε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 32χρονος ημεδαπός , στο οποίο όπως προέκυψε μετέφερε συνολικά  (966) κροτίδες, διαφόρων τύπων.

Προανάκριση για τις υποθέσεις πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων υπενθυμίζεται ότι:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περιόδο των εορτών του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.