Και ενώ σήμερα θα μιλούσαμε  για τον απολογισμό του Δημάρχου (θα ακολουθήσει ρεπορτάζ) τελικά μια πρωτοφανή εσωκομματική κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα. Αφορμή η παρακάτω ανάρτηση στο FB:

Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Θ. Χαλικιάς έστειλε προσωπικό μήνυμα, αλλά σίγουρα κανείς δεν περίμενε ότι αυτό το μήνυμα θα δημοσιευτεί στο Facebook!

 

Και μια ανταλλαγή μηνυμάτων δημόσια στην συνέχεια…

Πρωτοφανές ατόπημα αυτό που συνέβη για να μην χρησιμοποιήσουμε, ακόμα τουλάχιστον, άλλους χαρακτηρισμούς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναλύσουμε το περιεχόμενο, ούτε τι οδήγησε σε αυτή την απίστευτη κίνηση. Αντιθέτως αποκαλύφθηκαν πρόσωπα και χαρακτήρες. Είναι γεγονός ότι μιλάμε εδώ για ένα πρωτοφανή εσωκομματικό σκάνδαλο. Δεν εξετάζουμε αν ο χώρος που επέλεξε να παρκάρει ο οδηγός το αυτοκίνητο του Περιφερειάρχη ήταν λάθος! Προφανώς και ήταν. Επί του προκειμένου το ρεπορτάζ αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο ένα κόμμα ταυτίζεται με τέτοιο είδους τακτικές. Συμφωνεί το κόμμα με την δημοσίευση του προσωπικού μήνυματος του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας; Τον λόγο τον έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει στα μέλη και στους ψηφοφόρους του αν τέτοιου είδους τακτικές και νοοτροπίες τον εκφράζουν.

Άλλος πρόλαβε το κερασάκι

Είναι γνωστό βέβαια πως επικρατεί  μια κόντρα μεταξύ Δήμου και Αντιπεριφέρειας, όσο και να θέλουν αυτό δεν κρύβεται πλέον. Μπορεί για τα χθεσινά “αποκαλυπτήρια μηνυμάτων” να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι χαλάστηκε ο Δήμαρχος όταν τον πρόλαβε ο Περιφερειάρχης και ανακοίνωσε την ένταξη του Θεάτρου Λευκάδας στο ΕΣΠΑ 2014-2020! Σίγουρα ήθελε να κάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος αυτή την σημαντική ανακοίνωση για να αποστομώσει κιόλας όπως νομίζει όσους έχουμε επανειλημμένα γράψει ότι η Δημοτική Αρχή δεν προχωράει την μελέτη για το Θέατρο. Θα επανέλθουμε στο θέμα με άλλο ρεπορτάζ. Οι υποστηρικτές του μπορεί να χαλαστήκαν που ο Περιφερειάρχης “στέρησε” το κερασάκι από τον Δήμαρχό τους…. Προς το παρόν κρατάμε πως η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του Θεάτρου ήταν ένα κερασάκι που τελικά χάρηκε άλλος..

«Εναπομένει σε αυτόν με τον δικό του τρόπο να επανορθώσει!»

Σχετικά με την υπόθεση προφανώς και εδώ ξεπεραστήκαν τα όρια και από ότι μαθαίνουμε ο Αντιπεριφερειάρχης θα εξαντλήσει όλα τα μέσα μιας και δημοσιεύτηκαν προσωπικά δεδομένα.  Όσον αφορά τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας και τις συνέπειες είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Συντονιστή κο Παναγιώτη Φατούρο ο οποίος ξεκαθάρισε πως τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές: «Πρόκειται για μια άστοχη στιγμή, δεν συνάδει με το πολίτικο ύφος και ήθος του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια αν το δούμε και από ανθρώπινη πλευρά ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα στο λάθος. Εναπομένει όμως σε αυτόν με τον δικό του τρόπο να επανορθώσει! Καταστούμε πάντως σαφές ότι το συμβάν δεν χαρακτηρίζει την μέχρι τώρα πορεία και παρουσία ούτε της Νομαρχιακής ούτε του κόμματος γενικότερα.»

Προφανώς και το όλο ζήτημα έχει ταράξει τον ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας. Θα τα ακούσει σήμερα και θα αναγκαστεί να βρει τρόπο να επανορθώσει ο αναπληρωτής Συντονιστής. Μένει βέβαια να δούμε κατά ποσό μπορεί κάποιος να παραμείνει στην θέση του μετά από αυτή την αναστάτωση. Θα τον καλύψει το κόμμα; Και αν ναι ποιο κομμάτι διότι στην Λευκάδα φαίνεται πως έχουμε 2 ΣΥΡΙΖΑ όπως μας είπαν χθες κάποιοι στον απολογισμό…. Θα τον συγχωρέσει ο Αντιπεριφερειάρχης; Όπως μαθαίνουμε θα μιλήσουν και τα κεντρικά όργανα ώστε να μπει ένα φρένο σε αυτή την εσωκομματική διαμάχη που έχει ξεσπάσει, διότι φαίνεται πως τελικά την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των εσω…