Πάει 1 μήνας, πάνε 2 μήνες, πάνε 3 μήνες και οι μελετητές ακόμα καταφθάνουν, ετοιμάζουν, παραδίδουν την μελέτη  για το Θέατρο Λευκάδας! Μαθαίνουμε βέβαια πως τηλέφωνο για το που βρίσκεται η μελέτη γίνεται μόνο αφού πέσουν άλλα τηλέφωνα να τους θυμίσουν να πάρουν τηλέφωνο για να ρωτήσουν… εγώ το ‘πα στον σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του!

Εδώ και ένα μήνα λέει όφειλε ο μελετητής να την είχε παραδώσει στον Δήμαρχο, αλλά δεν έχει φτάσει κάτι… Γνωρίζουμε βέβαια πως έχουν τα πράγματα, για τις ενδοκομματικές «συμπάθειες» και κατά πόσο οι μεν θέλουν να προχωρήσουν ένα έργο που θα καρπωθεί πάλι ο δε! Τους έχουν πιάσει τα προεκλογικά τους, όλοι θέλουν από μια κορδέλα να είναι όμως μόνο δικιά τους!

Έχουν καταλάβει οι Λευκαδίτες ποια προτεραιότητα έχει το έργο και αν οι αρμόδιοι κάνουν όντως τη δουλειά τους! Είδαμε και τον Περιφερειάρχη στην Λευκάδα να φωτογραφίζεται και να καμαρώνει για τα έργα… Πρωταθλητής και αυτός στις κούφιες υποσχέσεις ότι θα πιέσει για το Θέατρο, τελικά τουμπεκί!

Ο Harry, η Meghan και ο Κωνσταντίνος

Η Αγγλία ετοιμάζεται για τον γάμο του πρίγκιπα Harry με την Meghan και εμείς εδώ για την λογοδοσία του Δημάρχου. Την Δευτέρα λοιπόν ο πολυδιαφημιζόμενος, σε όποια κολώνα είναι διαθέσιμη στη Λευκάδα απολογισμός της Δημοτικής Αρχής στην Αίθουσα Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας. Ποιος θυμάται και ποιος νοιάζεται για την πάταξη της αφισορρύπανσης, αυτό ξεχάστηκε και καταχωνιάστηκε κυρία μου, άστα αυτά τώρα! Τώρα έχουμε απολογισμό! Για αυτό θα συστρατευτούν όλες οι κολώνες και όλες οι επιφάνειες στο νησί! Αφισορρύπανση είναι αυτό που κάνουν οι άλλοι, εμείς εδώ ενημερώνουμε! Τι μας νοιάζει η αφισορρύπανση όταν οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον ανανεωμένο, φρεσκοβαμμένο και με καινούργιες καρέκλες εξοπλισμένο χώρο την λογοδοσία του Δημάρχου! Αλλιώς λογοδοτείς και δημιουργείς σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πως να το κάνουμε! Αφού δεν έχουμε Θέατρο ας έχουμε έναν ωραίο προθάλαμο, κάτι είναι και αυτό!

Δεν πρέπει να ακυρώνουμε τις όποιες προσπάθειες, χρειαζόταν και αυτό! Εδώ φτάσαμε στο σημείο αφού δεν υπάρχουν χώροι να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου! Από το τίποτα λοιπόν μετά από 4 χρόνια το να διαθέτουμε ένα φρεσκοβαμμένο Φουαγιέ είναι καλό!! Ότι μπορεί ο κάθε ένας, αναμφισβήτητα όμως αυτή είναι και η διαφορά:  Κάποιοι αναγάγουν τα αυτονόητα σε επιτεύγματα! Κάποιοι στεγάζουν τον πολιτισμού τους στον προθάλαμο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που ξεπερνούν τα όποια εμπόδια και δημιουργούν…. Θέατρα!

Ο χώρος λοιπόν αναβαθμίστηκε, τώρα μένει να έρθει ο κόσμος! Οι μικροί σερίφηδες κινητοποιούνται παντού και στις δημοτικές κοινότητες για να γεμίσει το φουαγιέ. Να έχει ο Δήμαρχος και κάπου να λογοδοτήσει, γιατί αν κρίνει κανείς από την προσέλευση στις λαϊκές συνελεύσεις τότε….

(Φωτό απο aromalefkadas.gr και “Τα Καλά Νέα”