Με τις ομιλίες των βασικών στελεχών ολοκληρώθηκε το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς «Κίνημα Αλλαγής», που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Αξίζει να αναφερθεί η δυναμική παρουσία Λευκαδιτών στο συνέδριο όπως αυτή του πρώην βουλευτή Λευκάδας Σπύρου Μαργέλη, μαζί του και ο Νίκος Πεντεσπίτης, ο Ιωάννης Λάζαρης, η Νίκη Κατωπόδη και  ο Βασίλης Μακρής.

Ενδιαφέρον θα έχει το πολίτικο σκηνικό το επόμενο διάστημα στην Λευκάδα καθώς έχουν ξεκινήσει οι προεκλογικές διεργασίες. Διάφορα σχήματα ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τον Δήμο Λευκάδας με δυνατά ονόματα να διεκδικούν την Δημαρχεία. Δεν θα αναφερθούμε ακόμα σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ας το δουλέψουν λίγο ακόμα πριν καταλήξουν και ξεκινήσουν να κυκλοφορούν τις φήμες… Πάντως ένα είναι βέβαιο, ο Δήμαρχος Λευκάδας δήλωσε εκ νέου υποψήφιος και έρχεται έτσι άλλη μια φορά σε αντίθεση με τα όσα έλεγε όχι μόνο προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά! Να θυμίσουμε πως είχε πει τότε στην ορκωμοσία του πως για μια πενταετία αναλαμβάνει, δεν το ενδιέφερε τότε μια επανεκλογή, συνεπώς δεν φοβάται το πολίτικο κόστος και να είμαστε έτοιμοι γιατί θα έσπαγε αυγά….

Δείτε εδώ

Εκ τότε άλλαξαν πολλά, η εξουσία είναι γλυκιά και εθιστική όπως έχουν αποδείξει και οι επιστήμονες. Δρα σαν ναρκωτικό, επιδρά στα συναισθήματα και μπορεί να αλλοιώσει την κρίση…. Όπως προειδοποιεί ο κ. Ρόμπερτσον, μπορεί να οδηγήσει σε χονδροειδώς λανθασμένες κρίσεις και αποφάσεις, άγνοια κινδύνου, εγωκεντρικότητα και άλλα….

Δείτε εδώ

Πολλοί Λευκαδίτες επιζητούν την αλλαγή μετά την απογοήτευση που βιώσαν τα τελευταία χρόνια. Ακούμε έντονα από ανθρώπους που υποστήριξαν θερμά το συγκεκριμένο δημοτικό σχήμα σήμερα να ψάχνουν για νέα πολιτική στέγη. Πού και αν θα την βρουν θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Πολλοί υποστηρίζουν πως η νυν Δημοτική Αρχή δεν βγήκε με τις δίκες της δυνάμεις, αλλά με την σημαντική βοήθεια υποψηφίων από άλλους χώρους που πίστευαν όπως μας είπαν σε κάτι το διαφορετικό, αλλά τελικά απογοητευμένοι αποστασιοποιήθηκαν ή παραιτήθηκαν. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την νίκη τότε οφείλουν στις διάφορες αλχημείες και συνεργασίες που πρόεκυψαν τελευταία στιγμή….

Μένει τώρα να δούμε αν οι μεν θα ξαναβρούν πολιτικές πατερίτσες για την επανεκλογή, αλλά και ποια νέα πρόσωπα θα προκύψουν στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Ένα είναι σίγουρο μιας και η εξουσία είναι γλυκιά και εθιστική, ετοιμαστείτε για σκληρό ροκ επί πολίτικης σκηνής….