Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Αποτελεί μέρος του άξονα του φετινού Τηλυκράτη και είναι ένα από τα βασικά “γρανάζια” στην πορεία τίτλου που πραγματοποιεί η ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά. Ο λόγος για τον 26χρονο Μπάμπη Πετράκο που τον έχουμε δει ως αμυντικό χαφ, στόπερ, αλλά και μεσοεπιθετικό. Πρόκειται για γρήγορο παίκτη που έχει την δυνατότητα να πατάει περιοχή, γεγονός που του επιτρέπει να έχει και καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Τα έξι γκολ που έχει πετύχει ο έμπειρος μέσος έδωσαν σημαντικούς βαθμούς, ενώ το τελευταίο, αυτό στο Αμύνταιο με το αριστερό βολέ χάρισε την νίκη-τίτλου. Ο Πετράκος που έχει γεννηθεί στην Σπάρτη αλλά κατάγεται από τον Διαβατό Ημαθίας, ήρθε στον Τηλυκράτη από την Νίκη Βόλου, ενώ έχει φορέσει την φανέλα ομάδων όπως η Νάουσα, οι Πόντιοι Κατερίνης, ο Ηρακλής, η Ζάκυνθος, η Επισκοπή και η Κοζάνη. Ο παίκτης του Τηλυκράτη μίλησε στο lefkadaweb.gr κάνοντας τον απολογισμό της μέχρι τώρα σεζόν, αναφέρθηκε στην πορεία πρωταθλητισμού, ενώ έδωσε και πληροφορίες για τα δικά του “θέλω” μέσω στον αγωνιστικό χώρο.

Ερ. Ποιο στοιχείο θα χαρακτήριζες ως το σημαντικότερο σε αυτή την πορεία που έχει φέρει τον Τηλυκράτη μια “ανάσα” από την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Απ. Νομίζω ότι είναι η σοβαρότητα που μας διακρίνει στα παιχνίδια και η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Σίγουρα υπάρχουν έμπειροι παίκτες που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα στις Εθνικές κατηγορίες κι αυτό μετράει επίσης πολύ. Η σοβαρότητα πάντως είναι το κυρίαρχο.

Ερ. Στο ματς με το Αμύνταιο γυρίσατε το εις βάρος σας 1-0 και πήρατε μια σπουδαία νίκη. Μετά το γκολ των γηπεδούχων αισθανθήκατε ότι χάνεται η πρώτη θέση και γι’ αυτό σας βγήκε αυτή η αντίδραση;

Απ. Στο 1-0 όντως ορισμένοι σκέφτηκαν ότι θα χάσουμε τον στόχο μας. Σας είπα, όμως, ότι η σοβαρότητα, αλλά και η θέληση για την κατάκτηση αυτού του τίτλου, κάτι που έχουμε δείξει όλοι στην ομάδα από την αρχή της σεζόν, είτε είναι οι εκτός νησιού παίκτες, είτε οι Λευκαδίτες που είναι πολλοί και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, μας βοήθησαν να κάνουμε την ανατροπή και να βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην κατάκτηση της πρωτιάς.

Ερ. Έχουν κριθεί τα πάντα όσον αφορά την κατάκτηση της κορυφής;

Απ. Όχι, δεν νομίζω. Θέλουμε μόνο νίκη στην Φιλιππιάδα, αυτό δηλαδή που ψάχναμε σε κάθε ματς από την αρχή της σεζόν. Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος. Άλλο να πηγαίνεις σε μια έδρα και να ψάχνεις την ισοπαλία κι άλλο να επιδιώκεις τη νίκη κάθε Κυριακή.

Ερ. Αν η ομάδα πάει στα μπαράζ, πιστεύεις ότι θα είναι πιο εύκολα σε σχέση με το πρωτάθλημα; Εκεί ίσως είναι άλλες ομάδες φαβορί, οπότε θα παίξετε πιο απελευθερωμένα.

Απ. Ο αρχικός στόχος ήταν η πρωτιά στον όμιλο. Από εκεί και πέρα ξέρουμε ότι και οι άλλες οι ομάδες είναι πολύ καλού επιπέδου. Είμαστε αισιόδοξοι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Ερ. Ποιο ήταν το παιχνίδι που πέρα από τους βαθμούς που πήρατε σας έκανε να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας και έδωσε ψυχολογία στην ομάδα;

Απ. Το ματς που μας βοήθησε πολύ και έδειξε και στους αντιπάλους μας ότι είμαστε αυτοί που μπορούμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, νομίζω ήταν το εκτός έδρας στην Λευκίμμη που ανατρέψαμε το εις βάρος μας σκορ. Αυτό έδειξε την αξία μας ως ομάδα, αλλά πιστοποίησε και το ότι πάμε για την κατάκτηση του τίτλου.

Ερ. Το γήπεδο τι ρόλο έπαιξε στην προσπάθειά σας και πόσο καλύτερη πιστεύεις ότι θα ήταν υπό άλλες συνθήκες;

Απ. Μόνο αρνητικό ρόλο έπαιξε. Ομάδες των τελευταίων θέσεων εκμεταλλεύτηκαν αυτή την κατάσταση και μας πήραν βαθμούς. Βέβαια σε αυτές τις κατηγορίες συμβαίνουν αυτά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Ανάλογες εικόνες βλέπουμε και σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Ερ. Σε έχουμε δει να παίζεις σε πολλές θέσεις. Αμυντικό χαφ, στόπερ, αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Όπου κι αν αγωνίζεσαι όμως, απειλείς την αντίπαλη εστία και βάζεις γκολ.

Απ. Μου αρέσει να παίζω ως ελεύθερος, μπροστά από τα αμυντικά χαφ. Δεν μου αρέσει τόσο πολύ να γυρίζω πίσω να παίρνω την μπάλα. Με ικανοποιεί πολύ να φεύγω στον χώρο, δεν μου αρέσει πολύ να έχω την μπάλα στα πόδια.

Ερ. Ποια είναι η θέση που σου αρέσει περισσότερο;

Απ. Η κανονική μου θέση είναι “οκτάρι”. Ούτε δεκάρι, ούτε αμυντικό χαφ.