ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ = 1-2

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Αν και απομένουν τρεις αγωνιστικές για την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Τηλυκράτης βρίσκεται μια “ανάσα” από την κατάκτηση του τίτλου και την είσοδό του στα μπαράζ για την άνοδο στην Β’ Εθνική. Η πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της ομάδας που τον ακολουθούσε στον βαθμολογικό πίνακα (Ερμής Αμυνταίου) και εποφθαλμιούσε να του “φάει” την θέση, δείχνει ότι η ομάδα της Λευκάδας δεν μπορεί να χάσει τον φετινό τίτλο στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Για να οριστικοποιηθεί πάντως η πρωτιά επιβάλλεται η κατάκτηση των τριών βαθμών μέσα στην Φιλιππιάδα (το ματς θα γίνει το Σάββατο 24/3).

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Τηλυκράτη. Οι παίκτες του Ανδρέα Παντζιαρά δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο γκολ, το οποίο δεν ήρθε στο πρώτο 45λεπτο, ενώ η ομάδα του Ερμή δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Καραγκούνη. Από το πρώτο λεπτό της επανάληψης οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν με στόχο το γκολ, που προήλθε από καθαρό πέναλτι. Εκεί ο Τηλυκράτης δεν τα “έχασε”, έμεινε ήρεμος, έδειξε ωριμότητα, χαρακτήρα και πίστη, και ανεβάζοντας την αποδόσή του έφτασε στην μεγάλη ανατροπή. Τα λόγια του προπονητή των γηπεδούχων, Δημήτρη Σιαπανίδη που είπε “δεν το χάσαμε εμείς το ματς, το κέρδισε ο Τηλυκράτης”, δείχνει το δίκαιο της επικράτησης του πρωτοπόρου, ο οποίος με την τρίτη σερί νίκη του επανέφερε την… τάξη στην κορυφή του βαθμολογικού.

ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ

6′ Ο Καλογερής έδωσε στον Πετράκο, ο οποίος από καλή θέση δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

36′ Ο Καραγκούνης απομάκρυνε σε κόρνερ σουτ του Θεοδουλίδη.

40′ Ο Ιασωνίδης σούταρε και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

42′ Σέντρα του Γκίκα, ο Γραμματικόπουλος που βρέθηκε σε πολύ καλή θέση δεν πρόλαβε την μπάλα.

54′ Ο Πετράκος δεν βρήκε την μπάλα σε σέντρα του Γκίκα, χάνοντας ευκαιρία να απειλήσει.

59′ Ο Τσελάι υπέπεσε σε πέναλτι ανατρέποντας τον Ηλιάδη. Ο Μαυροματίδης εκτέλεσε, ο Καραγκούνης απέκρουσε και ο επερχόμενος Χαϊτίδης με σουτ πέτυχε το 1-0.

61′ Ο Ψαρράς ανέτρεψε τον Γραμματικόπουλο, αλλά ο πολύ καλός κατά τα άλλα διαιτητής αρνήθηκε το πέναλτι στον Τηλυκράτη.

73′ Σέντρα του Περιστέρη, κεφαλιά του Φέτση στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Ιασωνίδη που με αριστερό σουτ πέτυχε το 1-1.

82′ Από κεφαλιά-πάσα του Γραμματικόπουλου ο Πετράκος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με αριστερό βολέ πέτυχε το 1-2.

90’+ Αποβολή Φέτση με δεύτερη κίτρινη που επιδίωξε να πάρει ούτως ώστε να χάσει μόνο ένα ματς και όχι δύο (επτά κίτρινες).

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Δ. Σιαπανίδης): Ψαρράς, Θεοδουλίδης (46′ Πασχαλίδης), Σερσέμης, Παναγιωτίδης, Κλάζογλου, Αμαραντίδης, Τριανταφύλλου (75′ Δόνες), Χαραλαμπίδης (46′ Ηλιάδης), Χαϊτίδης, Τσορλίνης, Μαυροματίδης.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Τσελάι (66′ Γ. Καταγής), Σ. Καταγής (69′ Βασίλας), Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Πετράκος, Περιστέρης, Φέτσης, Γραμματικόπουλος, Γκίγκα (75′ Καββαδίας), Καλογερής (80′ Μπαλογιάννης).

*** Φωτογραφία αρχείου