Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Το… τρίτο ημίχρονο του αγώνα Α.Ο. Καρυάς-ΠΑΣ Πρέβεζα παίχτηκε στην συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Π-Λ. Εκεί δηλαδή που αποφασίστηκαν οι τιμωρίες όσων αποβλήθηκαν από το ματς, των τριών ποδοσφαιριστών (ενός της Καρυάς και δύο του ΠΑΣ) και του προπονητή των γηπεδούχων.

Η Επιτροπή δεν έκανε τίποτε άλλο από το να πάρει τον Πειθαρχικό Κώδικα και να επιβάλει τις ποινές που ορίζονται σύμφωνα με όσα αναφέρει το Φύλλο Αγώνα. Αυτό που συντάχθηκε από τον διαιτητή που λειτούργησε με “δύο μέτρα και δύο σταθμά”. Όμοιες συμπεριφορές, διαφορετικές αποφάσεις. Γνωστή η πρακτική που δεν ξενίζει κανέναν πλέον.

Πέρα από τις ποινές και τις επιλεκτικές αναφορές στο Φύλλο αγώνα, το θέμα είναι ότι δυστυχώς ορισμένοι ξεχνάνε εύκολα. Αυτοί που κάνουν τις επιλογές, επιμένουν σε κάθε ευκαιρία να επαναφέρουν στο προσκήνιο φαντάσματα του παρελθόντος. Λες και δεν υπάρχουν άλλοι να φέρουν εις πέρας τόσο σημαντικά ματς όπως αυτό της περασμένης Τετάρτης.

Η επιλογή και τα συνεπακόλουθα αυτής, δείχνουν πάντως να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούσαν κάποιοι. Ο Α.Ο. Καρυάς έχει πέσει στα… βαθιά και κολυμπάει. Και για κακή τύχη ορισμένων, παρότι προέρχεται από τα ορεινά, δείχνει να ξέρει πάρα πολύ καλό… κολύμπι. Επομένως τιμωρίες αυτού του είδους, δεν κάνουν τίποτε άλλο από να τον πωρώνουν.