Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ – ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ = 2-2

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Ο Α.Ο. Καρυάς μπορεί να μην πήρε το μέγιστο (τρίποντο) στο εξ’ αναβολής ματς της 21ης αγωνιστικής, έδειξε όμως ότι άφησε πίσω την κακή παρένθεση (ήττα από Καναλάκι), στο τρίτο κατά σειρά ντέρμπι που έδωσε σε διάστημα μιας εβδομάδας. Το 2-2 με τον ΠΑΣ Πρέβεζα έφερε τον Α.Ο.Κ. στους 47 βαθμούς και προκάλεσε την ισοβαθμία στην κορυφή (ΠΑΣ και Αχέρων στους 49 β.). Οι παίκτες του Αλέξη Βλασσόπουλου που πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε ένα ματς που χαρακτηρίστηκε από το πάθος όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν. Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι… τσιτώνονταν όλο και περισσότερο, αφού πέρα από τον ΠΑΣ Πρέβεζα είχαν να αντιμετωπίσουν και τις αποφάσεις του διαιτητή που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να τους εκνευρίσει και να χάσουν την συγκέντρωσή τους για το ματς.

Από σέντρα του Χαλκιόπουλου στο 9′ ο Μονόλιθος με σουτ πέτυχε το 1-0, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι την λήξη του ημιχρόνου. Το φτωχό -από την αρχή- σε φάσεις ματς συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο έως το 66′ όπου μετά από έμμεσο που κέρδισε ο ΠΑΣ (9” στον τερματοφύλακα!), ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για χτύπημα της μπάλας στο χέρι του Σκέμπι. Ο Μπόμπορης ευστόχησε από την άσπρη βούλα (1-1), ενώ άμεσα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη εξαιτίας της άσεμνης χειρονομίας του προς τους φιλάθλους των γηπεδούχων. Το κακό για την Πρέβεζα ήταν διπλό, αφού στην φάση που προηγήθηκε του πέναλτι έχασε και τον μέχρι τότε αρχηγό της Δημουλιά με τραυματισμό.

Στο 78′ ο Σταματέλος πήρε το ριμπάουντ από χτύπημα της μπάλας στο οριζόντιο δοκάρι (κεφαλιά Σάντα) και με σουτ στη γωνία πέτυχε το 2-1 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από πλευράς γηπεδούχων. Στο 84′ ο Α.Ο.Κ. είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Α. Βλάχου, ενώ στο επόμενο λεπτό (85′) ο Ρούγκι με σουτ πέτυχε το 2-2. Ακολούθησε είσοδος ανθρώπων του πάγκου του ΠΑΣ στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να τα “ψάλουν” στον Σταματέλο (πανηγύρισε την επίτευξη του 2-1 κοντά στον πάγκο τους), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί -μόνο- ο αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής Κατσούλας. Από πλευράς Α.Ο.Κ. αυτοί που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την ατιμωρησία των αντιπάλων τους είδαν τον δρόμο της εξόδου (ο Χαλκιόπουλος με δεύτερη κίτρινη και ο προπονητής Αλ. Βλασσόπουλος). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από το 1ο έως το 20ό λεπτό έξι(!) παίκτες των γηπεδούχων αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα του διαιτητή για διαμαρτυρία, ενώ έως και την επίτευξη του 1-0 (9′), ο διαιτητής δεν έδωσε κανένα σφύριγμα υπέρ του Α.Ο.Κ. (έπαιρνε κατοχή μόνο από άουτ και πλάγια) προκαλώντας τις αντιδράσεις των παικτών του.

Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ (Α. Βλασσόπουλος): Βενέτης, Ναζεράι, Χαλκιόπουλος, Ρεκατσίνας, Σάντας, Βλάχος (87′ Γιαπλές), Σταματέλος (90′ Καββαδάς), Μεϊντάνης, Μονόλιθος, Ορφανός (78′ Φούντας), Σκέμπι (73′ Χότζα).

ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ (Α. Μπέκας): Κότσης, Γκίνι, Νίκου, Λεόπουλος, Τριάντος, Ντιο, Ρούγκι, Σκαμνέλος, Κατσούλας (46′ Τσάλας), Μπόμπορης, Δημουλιάς (71′ Ζέρης).