Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Ο Τηλυκράτης αγνοεί τη νίκη από τις 14 Ιανουαρίου, όταν κέρδισε με 2-1 τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα. Έκτοτε έχει δώσει τέσσερα ματς και δεν κέρδισε σε κανένα. Ηττήθηκε στην Αμφιλοχία, παρότι πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ίσως το καλύτερο στην σεζόν, και έμεινε στην ισοπαλία με τρεις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Στην Πτολεμαΐδα ο Τηλυκράτης μπορεί να βρει πιο εύκολα αυτό που ψάχνει τον τελευταίο μήνα, δηλαδή το τρίποντο. Κι αυτό γιατί πέρα από το ότι θα παίξει σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο, θα βρει απέναντί του μια ομάδα που θα προσπαθήσει να επιτεθεί. Κάτι που δεν έγινε από τους τρεις προηγούμενους αντιπάλους του.

Ο Μακεδονικός δεν θα παίξει μέσα στην περιοχή του με στόχο να μην χάσει. Μπορεί να τον ευνοεί και η ισοπαλία, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι σε διαστήματα του ματς θα προσπαθήσει να πιέσει ψηλά. Δεδομένο θεωρείται επίσης ότι ο Τηλυκράτης θα βρει περισσότερους χώρους για να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που θέλει. Η εκμετάλλευσή τους είναι το μεγάλο στοίχημα. Υπό αυτές τις συνθήκες βέβαια η απουσία του βασικού επιθετικού, του Γραμματικόπουλου, “πονάει” ακόμη περισσότερο, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι ο αντικαταστάτης του θα κάνει καλά την δουλειά που θα του ανατεθεί.