Στη συνεδρίαση του Π.Σ. το Σάββατο 10/2/2018, η Λαϊκή Συσπείρωση είχε προτείνει σαν θέμα συζήτησης: «Την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία της Κεφαλονιάς από τους σεισμούς του 2014 και του 2015».

Για τη συζήτηση του θέματος είχε κατατεθεί εισήγηση όπου περιγράφονταν αναλυτικά η κατάσταση για το κάθε σχολείο και προτεινόταν σχέδιο απόφασης από 6 σημεία για  ενέργειες που έπρεπε να προχωρήσει το Π.Σ. (επισυνάπτεται).

Με πρόταση του περιφερειάρχη η πρόταση ενεργειών απορρίφθηκε.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 3 περιφερειακοί σύμβουλοι (οι 2 της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο κ. Σ. Κουρής) και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του Σύριζα και της ΛΑΕ και ο κ. Δεσύλλας ψήφισαν αποχή.

Έτσι αποδεικνύεται στη πράξη ότι η πλειοψηφία Σύριζα-ΛΑΕ στο Π.Σ. Ι.Ν. συμπαρατάσσεται σε άλλο ένα κρίσιμο ζήτημα με την κυβέρνηση στην αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή της πολιτική της.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, οι γονείς και οι μαθητές πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Το πλαίσιο διεκδίκησης και ενεργειών που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση Ι.Ν.:

  1. Να υλοποιηθούν όλες οι επισκευές και τα έργα αποκατάστασης όλων των σεισμόπληκτων σχολείων στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης με τον σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό.
  2. Να υλοποιηθεί επιτέλους άμεσα η μελέτη για το Μηχανουργείο του ΕΠΑΛ Ληξουρίου, προκειμένου η κατασκευή του, μαζί με την επισκευή του Γυμνασίου Αγίας Θέκλης και του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου να χρηματοδοτηθούν από τα 5 εκατ της Περιφέρειας Αττικής όπως έχει προγραμματιστεί.
  3. Να εξασφαλιστούν άμεσα όλες οι προϋποθέσεις ώστε να χρηματοδοτηθούν αμέσως και να κατασκευαστούν το νέο σχολικό συγκρότημα για το ΓΕΛ στο Ληξούρι (κατά προτεραιότητα), καθώς και τέσσερα ακόμη σχολικά συγκροτήματα στο Νομό, (2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο-Λύκειο Πάστρας, Γυμνάσιο-Λύκειο Μεσοβουνίων), ώστε να καλυφθούν πλήρως οι μαθητές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με σύγχρονες, ασφαλείς, δημόσιες υποδομές.
  4. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλόλητας για όλα τα σχολεία. Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.
  5. Να κατασκευαστεί όλη την αναγκαία υποδομή για την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο συγκρότημα του ΦΑΡΑΩ.
  6. Να μην γίνει καμιά συγχώνευση σχολικής μονάδας στο Νομό Κεφαλονιάς και σε όλα τα Ιόνια.

Γραφείο τύπου

Λαϊκής Συσπείρωσης Ι. Ν.