ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ = 0-0

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε και το δεύτερο φετινό ματς ανάμεσα στον Τηλυκράτη και τον Παλλευκάδιο. Το 0-0 δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία για καμία από τις δύο ομάδες, αφού ο μεν Τηλυκράτης έχασε την ευκαιρία να “προσπεράσει” τον Μακεδονικό Φούφα που ηττήθηκε, ενώ ο Παλλευκάδιος δεν μπόρεσε να μειώσει την απόσταση που τον χωρίζει από την γραμμή του υποβιβασμού. Χωρίς αμφιβολία καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου ήταν ο Τηλυκράτης. Η ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά κυνήγησε με περισσότερη αποφασιστικότητα το “τρίποντο”, εν αντιθέσει με αυτή του Γιώργου Κατηφόρη που προσπάθησε να το “κλέψει”. Όλα αυτά πάνω στο “χωράφι” του Δημοτικού Σταδίου, που μπορεί να μην είχε πολλά νερά, αλλά ήταν ακατάλληλο -λόγω της λάσπης- για ποδοσφαιρικό ματς.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τηλυκράτη να έχει ψηλά τις γραμμές του και να βγάζει περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι του. Από την πλευρά του ο Παλλευκάδιος μπήκε στο παιχνίδι με πίστη στο αμυντικό του πλάνο. Τα πέντε κερδισμένα κόρνερ του Τηλυκράτη έως το 15′ απέφεραν μόνο το αδύναμο γυριστό σουτ του Κτενά (στο 7′) που δεν ανησύχησε τον Καραπιπέρη. Στο 10′ ο Παλλευκάδιος απείλησε με συρτό σουτ του ΧΖ Κοκόλη από το ύψος της περιοχής που μπλόκαρε εύκολα ο Καραγκούνης. Η εικόνα των πρώτων λεπτών παρέμεινε όμοια έως και το 25′ όταν ο Πετράκος οπισθοχώρησε και βρέθηκε πιο κοντά στον Κτενά. Από εκεί και μετά το παιχνίδι ισορρόπησε, ενώ μέχρι το 45′ υπήρξε μόλις ένα καλό σουτ, αυτό του Φλούδα στο 44′ με τον Καραγκούνη να μπλοκάρει την μπάλα πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.

Από το 46′ ο Τηλυκράτης έγινε ο κυρίαρχος του ματς. Πίεσε περισσότερο, είχε αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του, ωστόσο η άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων “έσβηνε” εξαρχής την όποια “φωτιά” πήγαινε να ανάψει στην περιοχή του Καραπιπέρη. Ο Παλλευκάδιος με την έξοδο του ΧΖ Κοκόλη έχασε ένα “όπλο” του για το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, γεγονός που προκάλεσε και την αλλαγή του Σ. Καταγή που δεν είχε πλέον παίκτη να… αναχαιτίσει. Με τις αλλαγές του που ήταν όλες με επιθετικογενείς παίκτες και προκάλεσαν και τις αναγκαίες εσωτερικές, ο Ανδρ. Παντζιαράς προσπάθησε να λάβει ουσιαστικό ρόλο στο παιχνίδι, παρ’ όλα αυτά δεν είδε την ομάδα του να δημιουργεί σοβαρούς κινδυνούς για τον Καραπιπέρη. Ο Γ. Κατηφόρης από την πλευρά του αντικατέστησε όσους είχαν “λιγότερες” ανάσες, διατηρώντας παράλληλα ανέγγιχτο το αγωνιστικό του πλάνο. Παρά τις όποιες κινήσεις πάντως, καμία ομάδα δεν βρήκε καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι που πήγε -όπως ήταν λογικό- στην δύναμη και τα μαρκαρίσματα, σε συνθήκες δηλαδή που ευνοούν την ομάδα που παίζει για να μην χάσει.

Η ΦΑΣΗ: Έγινε στο 71′. Ο Γραμματικόπουλος μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με τον Βλάχο να τον καταδιώκει, βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής που ήταν πολύ κοντά άφησε το ματς να εξελιχθεί, πράττοντας το σωστό δια… γυμνού οφθαλμού. Ο παίκτης του Τηλυκράτη ζήτησε επίμονα πέναλτι, ενώ η φάση προκάλεσε και την διχογνωμία των δύο προπονητών στην συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο διαιτητής και οι βοηθοί του προσπάθησαν να κόψουν το… καρπούζι στην μέση. Σε γενικές γραμμές πέτυχαν τον στόχο τους. Τέσσερις φορές βγήκε η κίτρινη κάρτα σε ένα ματς που εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους λόγω της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Τσελάι. Σ. Καταγής (56′ Καλογερής), Παναγιωτόπουλος (64′ Γ. Καταγής), Ιασωνίδης, Πετράκος, Βασίλας (72′ Γκίκας), Κτενάς, Γραμματικόπουλος, Περιστέρης (77′ Καββαδίας), Φέτσης

ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Καραπιπέρης, ΧΣ Κοκόλης, Ιωακειμίδης (77′ Αργυρός), Βλάχος, Γουριώτης, Φλούδας, ΧΖ Κοκόλης (49′ λ.τ. Γκανάρας), Δημητρίου, Κολοβός, Μουρεχίδης (86′ Καρράς), Κατσόλι (77′ Πέρεζ).