Την παρέμβαση των υπουργών Οικονομικών & Ανάπτυξης και Πολιτισμού ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση του έργου του  Θεάτρου Λευκάδας από τους αρμόδιους φορείς, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στη Βουλή.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε το 2002 και έκτοτε έχουν περάσει 16 χρόνια χωρίς να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα η Λευκάδα να στερείτε όπως σημειώνεται στην ερώτηση «ένα αναπτυξιακό έργο πολιτισμού».

Στο κείμενο της ερώτηση του ο βουλευτής επισημαίνει ότι το έργο έχει βαλτώσει, και από το 2006 και μετά έχουν γίνει πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες επανεκκίνησης. Η τελευταία μάλιστα προσπάθεια έγινε το 2013 και παρά το γεγονός ότι έχει  υλοποιηθεί το 80% του αρχικού φυσικού αντικειμένου, φαίνεται ότι η ολοκλήρωση παραμένει στο κενό.

Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής ζητά οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Θεάτρου Λευκάδας να χρηματοδοτηθούν από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από άλλους Ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιπλέον ο κ. Καββαδάς σημειώνει ότι η ολοκλήρωση του Θεάτρου Λευκάδας θα χρησίμευε γενικότερα ως ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων που λείπει από τη νησί, καθώς μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 8/8/2016 στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Λευκάδας κάηκε ολοσχερώς ο μοναδικός και ιστορικός κινηματογράφος «Απόλλων», με αποτέλεσμα η πόλη να στερείτε έως σήμερα αίθουσες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ