Ο απερχόμενος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κος Παναγιώτης Κατσίβελλας, που αναλαμβάνει νέος δήμαρχος Τριφυλίας, ως μια από τις τελευταίες πράξεις του για το Νοσοκομείο Λευκάδας υπέγραψε την παράταση της απόσπασης του παθολόγου έως τις 30-09-2014. Ο γιατρός διορίστηκε το 2011 στο Νοσοκομείο Λευκάδας και βρίσκεται τα τελευταία τρία χρόνια με απόσπαση στο Γ.Ν. Αιγίου. Παραμονές της Φανερωμένης έβαλε την υπογραφή του ο κος Κατσίβελλας, ενώ από τις 12. Αύγουστου 2014 ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας κος Γρηγορόπουλος Ιωάννης με έγγραφο του ζητούσε να γυρίσει πίσω ο παθολόγος στην οργανική του θέση. Όπως αναφέρει και ο βουλευτής Λευκάδας σε σχετική του ανακοίνωση χθες: « Παρά τη διαβεβαίωση του Διοικητού της 6ης Υ.Π.Ε., ότι δε θα του δοθεί νέα απόσπαση, επειδή έχει εξαντληθεί η δυνατότητα μετά τις επανειλημμένες κατά το παρελθόν αποσπάσεις, φρόντισε ακόμη και λίγο πριν τη λήξη της θητείας του ο κ. Διοικητής της 6ης ΥΠΕ να παρατείνει μέχρι 30-09-2014 την απόσπασή του, για μια ακόμη φορά στο Γ.Ν. Αιγίου. Σημειωτέον ότι στην Παθολογική έχει υποβάλλει παραίτηση συνταξιοδότησης ο Διευθυντής της κλινικής.»

quotes
Όποιος δεν βολεύεται στην οργανική του θέση και θέλει να ασκήσει το λειτούργημά του αλλού γιατί εκεί χρειάζεται, δεν έχει παρά να αποχωρήσει.

Βέβαια δεν είναι η μόνη υπόθεση που εκκρεμεί όσον αφορά τις αποσπάσεις. Να θυμίσουμε την υπόθεση με τον παιδίατρο που διορίστηκε στο Νοσοκομείο Λευκάδας και μετά από λίγο διάστημα βρέθηκε με απόσπαση στην ΜΕΘ Πατρών και έκτοτε έχει γίνει «μόνιμη» η μετάθεση-απόσπαση του παιδιάτρου. Και για αυτή την υπόθεση λοιπόν θα θέλαμε να δούμε τον βουλευτή Λευκάδας, αλλά και όλους όσοι δείχνουν ότι ενδιαφέρονται να κάνουν σχετική ερώτηση στον Υπουργό και να διερευνηθεί και το ιστορικό της όλης υπόθεσης. Πάρα τις προσπάθειες από διάφορους παράγοντες να επιστρέψει ο παιδίατρος το ίδιο μεγάλες προσπάθειες έχουν καταβληθεί για να παραμείνει ο συγκεκριμένος παιδίατρος στη ΜΕΘ Πατρών.

Παρά τις αποφάσεις που υπάρχουν τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών να γυρίσει ο παιδίατρος πίσω στην Λευκάδα, κάποια άλλη δύναμη φαίνεται να τον κρατεί μακριά μας…… Εφόσον θέλουν να κρατήσουν τον παιδίατρο στη ΜΕΘ Πατρών, ας ελευθερώσει την οργανική θέση στη Λευκάδα να μπορούμε και εμείς να αποκτήσουμε έναν άλλο παιδίατρο. Βέβαια αυτό σίγουρα θα μας πουν ότι δεν γίνεται. Ας μας πουν λοιπόν τι μπορεί να γίνει? Όποιος δεν βολεύεται στην οργανική του θέση και θέλει να ασκήσει το λειτούργημά του αλλού γιατί εκεί χρειάζεται, δεν έχει παρά να αποχωρήσει. Για την ασφαλή λειτουργία ενός νοσοκομείου χρειάζεται να υπάρχει επαρκής στελέχωση. Ειδικά όταν αυτό καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης Περιφέρειας. Ας κάνει ο κάθε ένας την δουλειά του εκεί που νομίζει ότι μπορεί να προσφέρει καλύτερα και ας ελπίσουμε ότι ο επόμενος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα λειτουργήσει προς όφελος του συστήματος Υγείας και όχι εξυπηρετώντας καταστάσεις.