Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Το δεύτερο φετινό λευκαδίτικο ματς του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής βρίσκεται προ των πυλών (Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 15.00′). Ο τυπικά γηπεδούχος Τηλυκράτης που την περασμένη Κυριακή “έπεσε” στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ο Παλλευκάδιος που βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών. Ο μεν Τηλυκράτης που προέρχεται από μία τριάδα αγώνων στην οποία η συγκομιδή του δεν έχει καμία σχέση με τα “θέλω” του, θα ψάξει το τρίποντο για να επιστρέψει στην κορυφή ή τουλάχιστον να μην απομακρυνθεί από αυτή. Ο Παλλευκάδιος που κυνηγάει τις όποιες ελπίδες του έχουν απομείνει για την διεκδίκηση της παραμονής στην κατηγορία, θα αναζητήσει τους τρεις βαθμούς για να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα (μετά από το τρίποντο επί της Λευκίμμης). Και οι δύο αντίπαλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν περιθώρια για ένα παιχνίδι όμοιο με εκείνο του πρώτου γύρου, τότε δηλαδή “που ο Γιάννης φοβήθηκε το θεριό και το θεριό το Γιάννη”, αφού ο “χαμένος” της αναμέτρησης είναι βέβαιο ότι θα δει τα προβλήματά του να μεγαλώνουν ενόψει της συνέχειας.

“Το απόλυτο”

Ο προπονητής του Τηλυκράτη Ανδρέας Παντζιαράς, που πρόσφατα χαρακτήρισε “τελικούς” τα εναπομείναντα ματς, τόνισε μετά το παιχνίδι στον Παραπόταμο την ενόχληση που υπάρχει στην ομάδα του για το γεγονός ότι βρέθηκε στην δεύτερη θέση και υποστήριξε ότι οι παίκτες του θα κάνουν τα πάντα “για το απόλυτο” στις αγωνιστικές που απομένουν.

Παράλληλα σημείωσε ότι “η ομάδα δεν μπορεί να έγινε κακή από την μία μέρα στην άλλη” και ανέφερε ότι “τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα θα φέρουν την αντίδραση που απαιτείται από μεριάς παικτών”. Απέδωσε τις τελευταίες γκέλες στην όχι καλή εκτελεστική δεινότητα μέσα από την περιοχή σημειώνοντας και τα εξής: Απαιτούνται νίκες για να μην πετάξουμε τον ιδρώτα και τον κόπο όλης της χρονιάς”. Ο έμπειρος προπονητής μιλώντας στο lefkadaweb χαρακτήρισε το ματς με τον Παλλευκάδιο ως “μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για επιστροφή στις νίκες”, ενώ μιλώντας για τα τελευταία ματς είπε: “Όλες οι ομάδες έχουν μία κάμψη στην αποδοσή τους μέσα στην σεζόν, εμείς δυστυχώς την κάναμε σε ένα σημείο πολύ ακατάλληλο”. Κλείνοντας, ο Ανδρέας Παντζιαράς τοποθετήθηκε και για το πως αντιμετωπίζονται τα τελευταία μη νικηφόρα ματς: “Δεν γίνεται να τα βάψουμε μαύρα επειδή μείναμε δεύτεροι μετά από 15 αγωνιστικές που ήμασταν στην κορυφή. Αυτά είναι για λιγόψυχους. Όταν έχεις εμπιστοσύνη στην δουλειά σου και δουλεύεις καλά, κάποια στιγμή θα δικαιωθείς”.

“Θα εξαντλήσουμε τις ελπίδες”

Μετά την νίκη επί της Λευκίμμης, ο προπονητής του Παλλευκάδιου ανέφερε ότι η ομάδα του “βλέπει κάθε ματς χωριστά” και υπογράμμισε ότι θέλει να παίζει το ποδόσφαιρο που ξέρει και μπορεί.

Απέδωσε τις τελευταίες καλές εμφανίσεις στην ψυχολογία που έχει βελτιωθεί μετά το τρίποντο επί της ΑΕ Ποντίων, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για την αντιμετώπιση των αγώνων που γίνεται πλέον με άλλη ματιά, αφού “οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες της κατηγορίας”. Ο Γιώργος Κατηφόρης, διαβεβαίωσε τους φίλους της ομάδας του ότι “θα εξαντλήσουμε μέχρι τέλους τις όποιες ελπίδες έχουμε για την επίτευξη του στόχου της παραμονής”, ξέροντας ότι αυτό που λείπει από την ομάδα του είναι μια “μεγάλη” νίκη που θα την επαναφέρει για τα καλά στο “κόλπο” της παραμονής. Στον Παλλευκάδιο ξέρουν ότι αυτά τα ματς τους ταιριάζουν καλύτερα, δηλαδή τα ματς εκείνα που βάσει της βαθμολογικής θέσης τους θέλουν να είναι το αουτσάιντερ.