ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ – ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ = 2-0

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Παρά την πολύ καλή εμφάνιση, ο Παλλευκάδιος δεν κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Μακεδονικού Φούφα. Οι παίκτες του Γιώργου Κατηφόρη που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την ανάγκη κατάκτησης βαθμών στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην κατηγορία, άγχωσαν τους γηπεδούχους με την μαχητικότητά τους και το πάθος που έβγαλαν στο χορτάρι του Δημοτικού γηπέδου Πτολεμαΐδας, δημιούργησαν ευκαιρίες, παρ’ όλα αυτά η τύχη που είχε επικαλεστεί πριν από κάποιες ημέρες ο προπονητής του Μακεδονικού έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην λευκαδίτικη ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι που δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με ένα “κρύο” γκολ, ενώ το 2-0 έδειξε για τα καλά τις διαθέσεις της μπάλας.

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Ο Παλλευκάδιος επικράτησε στα σημεία όσον αφορά την κατοχή μπάλας, ωστόσο έλειψε η μεγάλη φάση. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το άγχος τους, χάνοντας ουσιαστικά ένα ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό ο Παλλευκάδιος που είχε σημαντικές απουσίες στην αμυντική του γραμμή, έχασε και τον ΧΖ Κοκόλη λόγω προβλήματος στην μέση και το έργο του έγινε ακόμη πιο δύσκολο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι άλλαξαν πράγματα στο παιχνίδι τους, βρέθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις με αξιώσεις κοντά στην εστία του Κοντογιώργη (με Τσικόπουλο και Χαραλαμπίδη), την μεγάλη φάση, όμως, την είχε ο Παλλευκάδιος σε σουτ του Κατσόλι που αποκρούστηκε από τον Δημητριάδη, ενώ η μπάλα έφτασε στον Φλούδα που με νέο σουτ την έστειλε άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Μακεδονικού. Μουρεχίδης και Κατσόλι σε δύο ακόμη περιπτώσεις δεν είχαν καλό τελείωμα, ενώ στο 74′ έγινε το 1-0. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Κοντογιώργης έδιωξε την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι, κι αυτή ενώ είχε πορεία για έξοδο από την μικρή περιοχή, χτύπησε στο πόδι του Φλούδα που προσπάθησε να την αποφύγει και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Ακολούθησε φάουλ του Μουρεχίδη που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ με μακρινό απευθείας φάουλ ο Τοπάλι που έδειξε να πηγαίνει για γέμισμα, είδε την μπάλα να περνάει πάνω από τα κεφάλια όσων βρέθηκαν στην περιοχή του Κοντογιώργη, και να καταλήγει στην δεξιά γωνία του τερματοφύλακα του Παλλευκάδιου για να γίνει το 2-0 (83′). Παράπονα από τις αποφάσεις των δύο βοηθών είχε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παλλευκάδιος, ενώ ο διαιτητής πέρασε απαρατήρητος.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ (Ι. Κερλίδης): Δημητριάδης, Χαραλαμπίδης, Κοπατσάρης, Πιριτζάους, Τζουβάρας, Φωτιάδης, Τσικόπουλος, Καλογιαννίδης (61′ Τακίδης), Ματούλας (84′ Τσώτσος), Τοπάλης (90′ Μόσχος), Γκελοσάνι (46′ Δούφας).

ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Κοντογιώργης, ΧΣ Κοκόλης, Ιωακειμίδης (90′ Γρίβας), Αργυρός (84′ Καρελής), Καρράς, Φλούδας, ΧΖ Κοκόλης (31′ λ.τ. Κτένας (75′ Πέρεζ)), Δημητρίου, Κολοβός, Μουρεχίδης, Κατσόλι.