Τη δυνατότητα να αφήνουν την τσάντα στο σχολείο μία Παρασκευή το μήνα οι μαθητές σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας αποφάσισε για το τρέχον σχολικό έτος το υπουργείο Παιδείας.

Στόχος του προγράμματος «Τσάντα στο σχολείο» είναι οι μαθητές να ξεκουράζονται έστω ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, να αφήνουν τη σχολική τσάντα στην αίθουσα του σχολείου και για δύο ημέρες, να απαλλάσσονται από την εντατική μελέτη, τη σχολική προετοιμασία και τις αντίστοιχες εργασίες. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του ίδιου έτους και μετέπειτα από την έναρξη κάθε διδακτικού έτους ως την λήξη του.

Στην Λευκάδα για πρώτη φορά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» αυτό το Σαββατοκύριακο, Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018.  Μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου θα κρατείται η τσάντα στο σχολειό τις παρακάτω ημερομηνίες:

  1. Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου
  2. Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου
  3. Πέμπτη, 22 Μάρτιου
  4. Παρασκευή, 27 Απριλίου
  5. Παρασκευή, 25 Μαΐου
  6. Παρασκευή, 08 Ιουνίου

Η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στη γνωστική, αλλά και στη συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Στόχος είναι “Η τσάντα στο σχολείο” να αποδειχθεί ένα παιδαγωγικά χρήσιμο μέτρο, η  συγκεκριμένη δράση να συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών.

Εμείς να ευχηθούμε αυτό το νέο εγχείρημα να έχει επιτυχία, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να ξεκουραστούν και να απολαύσουν όλοι τον ελεύθερο χρόνο που τους δίνεται, καλή ξεκούραση και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!!