Πολύ ωραίες εικόνες μπορούσε να απολαύσει σήμερα όποιος πέρασε από  τις παραλίες του Αι Γιάννη και τους Μύλους. Φουρτουνιασμένη θάλασσα, μεγάλα κύματα, άγριο τοπίο μεν, μια διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουμε συνηθίσει  το καλοκαίρι, αλλά εξίσου συναρπαστική και ωραία!

Όχι τόσο ωραία ήταν στην συνέχεια αυτά που είδαμε στο Κάστρο.  Φτάνοντας στην αμμόγλωσσα αντικρίσαμε σορούς με πέτρες, διαλυμένο τοπίο ενώ δαπανήθηκαν εκατομμύρια  με το έργο της διάνοιξης του δίαυλου.

Έργο τρόμου τελικά για την περιοχή αν κρίνουμε από  τις εικόνες και το γεγονός ότι μια κακοκαιρία κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στην κυριολεξία! Χαμός και στο διαδίκτυο από διάφορους λάτρεις της περιοχής: «Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου της Αμμογλωσσας… γιατί γνώριζαν.. δεν γίνεται να μη γνώριζαν ότι θα γινόταν αυτό το Αίσχος οι εγκληματίες φωστήρες μηχανικοί κι οι παρατρεχάμενοι τους. Ντροπή σε όλους όσους πήραν μέρος σε αυτή την καταστροφή…»

Δυστυχώς για τους Λευκαδίτες και λάτρεις της συγκεκριμένης περιοχής τα «λαμπρά μυαλά» των μεγαλοεργολάβων δεν σεβάστηκαν το ιδιαίτερο κάλος της περιοχής! Δεν την προστάτευσαν όμως ούτε οι  Διοικούντες  που πανηγύριζαν την ολοκλήρωση του έργου, ενώ είναι ξεκάθαρο για όσους την επισκεφθούν πως εδώ πολλά δεν έχουν τελειώσει ακόμα!