ΠΑΡΓΑ – Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ = 0-1

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Παίρνοντας ώθηση από τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα που πρόσφατα έγινε δικός του και με αβαντάζ το πολύ γρήγορο γκολ του Σταματέλου, ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα της Α’ Κατηγορίας Α.Ο. Καρυάς έφυγε με “χρυσό” τρίποντο από την Πάργα. Οι παίκτες του Αλέξη Βλασσόπουλου τα έκαναν όλα τέλεια. Άλλωστε μόνο έτσι θα μπορούσαν να αλώσουν την έδρα του σκληροτράχηλου Απόλλωνα. Τελειότερη στιγμή όλων αυτή του 8ου λεπτού. Η πίεση στην αντίπαλη περιοχή ευοδώθηκε πολύ νωρίς, αφού προκάλεσε το αμυντικό λάθος που έδωσε την ευκαιρία στον Σταματέλο να “γράψει” το 0-1. Όπως είναι φυσικό αυτό το γκολ έκανε ευκολότερο το έργο των παικτών της φιλοξενούμενης ομάδας, που ξεκίνησαν το ματς έχοντας την εντολή να προσέξουν πολύ τα μετόπισθεν. Το πρώτο ημίχρονο -με εξαίρεση το γκολ- ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη σπουδαία φάση. Στο δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιούργησαν παιχνίδι, ωστόσο το μόνο θετικό που βρήκαν μπροστά τους ήταν η κόκκινη κάρτα στον Σπ. Σάντα στο 62′ (με δεύτερη κίτρινη που ήταν αρκετά αυστηρή). Η κάρτα αυτή μόνο αρνητικά δεν λειτούργησε για τον Α.Ο. Καρυάς, καθώς “χαλύβδωσε” τους παίκτες του, που παίζοντας με περισσότερο πάθος στην συνέχεια πήραν την μεγάλη νίκη. Απέναντι στα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά το 62′, ο Απόλλων παρουσίασε έναν ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού που δεν τον βοήθησε να βρει το γκολ, το οποίο οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν με φαρμακερές αντεπιθέσεις. Στο 83′ ο σκόρερ του ματς Σταματέλος κέρδισε φάουλ, που αποτέλεσε την αιτία για σύρραξη παικτών (ακολούθησε πεντάλεπτη διακοπή). Απόρροια αυτής η αποβολή δύο παικτών της Πάργας και αυτή του προπονητή του Α.Ο. Καρυάς. Με το 0-1 ο Α.Ο.Κ. πραγματοποίησε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο, δείχνοντας ότι η διακοπή του πρωταθλήματος δεν τον επηρέασε, αλλά και το ότι είναι αποφασισμένος να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του.

ΑΟ ΚΑΡΥΑΣ (Αλ. Βλασσόπουλος): Βενέτης, Ναζεράι (39′ λ.τ. Χότζα), Π. Χαλκιόπουλος, Σ. Σάντας, Ρεκατσίνας, Αλ. Βλάχος, Μονόλιθος, Μεϊντάνης, Κρητικός (90’+ Γκολένα), Ορφανός, Σταματέλος (90’+ Χ. Σάντας).

*** Τα όσα συνέβησαν στην φάση του 83ου λεπτού και ακολούθησαν και μετά την λήξη του ματς, ανάγκασαν τους διοικούντες την ομάδα του Α.Ο. Καρυάς να ζητήσουν την συνδρομή της Αστυνομίας για την προστασία των παικτών και του προπονητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι παίκτες και παράγοντες έγινε ένα “σώμα” για να μεταφερθούν στο λεωφορείο της αποστολής, ενώ η έξοδος από την Πάργα προς τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πρέβεζα έγινε με συνοδεία για την αποφυγή κάποιας ανεπιθύμητης ενέργειας.

*** Ο Φώντας Ναζεράι -που αντικαταστάθηκε από τον Χότζα- χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο από όπου και αποχώρησε σύντομα.