ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΟΙ   ΣΤΗΝ   ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ    ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ   14  ΔΕΚΕΜΒΡΗ     1000 πμ  στον  Αη – Μηνά

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι

Τώρα είναι ώρα να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

Κόντρα στις αυταπάτες , τα  μπόλικα ψέματα, την τρομοκρατία και την ωμή καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να επιβάλουμε το δίκιο μας. Να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας που σφαγιάζονται για την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και της τάχα  ‘‘δίκαιης’’ ανάπτυξης της κυβέρνησης.

Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Δεν υπάρχουν μαγικοί σωτήρες!

Το βιώσαμε και το  βιώνουμε τραγικά και με καταστροφικά αποτελέσματα για τη ζωή μας  όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Η λογική του μικρότερου κακού που μας καλλιέργησαν  έφερνε πάντα το μεγαλύτερο κακό.

Δύναμή μας  η ενότητα όλων όσων έχουν συμφέρον να σταθούμε απέναντι και αντιπαλέψουμε το αποκρουστικό σύστημα της εκμετάλλευσης των ισχυρών και των κομμάτων που το στηρίζουν,   που δείχνει τα δόντια του απέναντι στους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους συνταξιούχους και τη νεολαία.

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που φέρνει η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένας ακόμα κρίκος  στις αλυσίδες  που έχουν δέσει χειροπόδαρα το λαό. Είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Απαιτούνται και υπαγορεύονται από την Ε.Ε,  τους  βιομήχανους  και τους επιχειρηματικούς ομίλους που επιθυμούν ένα σεληνιακό τοπίο για εμάς, τους εργαζόμενους για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Και ίδια μέτρα νομοθετούν για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Προετοιμάζουν νέα μεγαλύτερη έφοδο στη ζωή και τα δικαιώματα μας!

Κοροϊδεύουν ασύστολα όταν λένε ότι «τα μέτρα τελειώνουν το καλοκαίρι και τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια  . ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ! Ξηλώνουν ότι έχει απομείνει από τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, θυσίες και ποταμούς αίματος  και προετοιμάσουν νέα, μεγαλύτερη επίθεση.

Και επειδή ο λαός και οι εργαζόμενοι τους πήρανε χαμπάρι, επιχειρούν με τερτίπια που πατάνε στις μειωμένες απαιτήσεις που δημιούργησαν στο λαό και στους εργαζόμενους να καταστείλουν τη συνείδηση και την επιθυμία χρησιμοποιώντας  μπόλικα ψέματα, τρομοκρατία   αλλά και ωμή βία.

Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ  ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ! Γνωρίζοντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων έφεραν σαν τον κλέφτη στη Βουλή , με τροπολογία και σε άσχετο νομοσχέδιο, την  κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία  για να προσθέσουν νέα  εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων. Γνωρίζουν πολύ καλά και παίρνουν τα μέτρα τους για λογαριασμό των αφεντικών  ότι γρήγορα θα γεννηθούν νέοι, πιο μαζικοί και συντονισμένοι αγώνες απέναντι στη βάρβαρη και ταξική πολιτική που γονατίζει τους εργαζόμενους στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.   

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα. Επιβάλλεται να μην τους αφήσουμε να τα πάρουν πίσω!

Σας καλούμε να σκεφτείτε; Τελειώνουν τα μνημόνια όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση όταν:

  • Ο φετινός προϋπολογισμός φορτώνει επιπλέον 2,74 δις ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων, ενώ παράλληλα προβλέπει «ζεστό κρατικό χρήμα» για το κεφάλαιο. Μέχρι το 2060 έχουν συμφωνηθεί προϋπολογισμοί λιτότητας και φοροληστείας, θεόρατα πλεονάσματα που θα τα επωμιστούμε εμείς οι εργαζόμενοι.
  • Ξεκινούν άμεσα τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας γιατί τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» είναι αγκάθι για τις τράπεζες και τους «επενδυτές» που θέλουν «αναθέρμανση της αγοράς κατοικίας».
  • Για τα νοσοκομεία προβλέπεται νέα μεγάλη μείωση κατά 363 εκ. ευρώ και στον ΕΟΠΠΥ 214 εκ. ευρώ που έρχονται να προστεθούν στον οικονομικό στραγγαλισμό των προηγούμενων χρόνων.
  • Με τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στους μισθούς των εργαζομένων θα υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών.
  • Περικόβουν και άλλο τις συντάξεις, εξαφανίζουν τις φοροαπαλλαγές ακόμη και για ιατρικές δαπάνες  μηδενίζουν το ΕΚΑΣ και βάζουν χέρι στα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων και ανήμπορων συνανθρώπων μας.
  • Έχουν νομοθετήσει μέτρα για τα επόμενα χρόνια όπως την μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου από το 2020, ενδεχομένως και νωρίτερα εάν δεν πιαστούν τα υπέρογκα πλεονάσματα.

Να μην επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι εγκληματικές πρακτικές τους σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού μας !

Μια ακόμη γεύση για πως εννοούν  την περιβόητη  «δίκαιη ανάπτυξη» τη βιώνουν στις λαϊκές περιοχές της Αττικής, της Μάνδρας, της Νέας Περάμου αλλά  και στη περιοχή μας στο Λούρο Πρέβεζας,  στην Κέρκυρα, στα Γιάννενα στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι  και αλλού .  Πνιγμένοι εργαζόμενοι και κατεστραμμένα σπίτια γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή διόδια παντού και κέρδη για τους μεγαλοεργολάβους γιατί αυτό επιβάλλει η κερδοφορίας τους.

Κανείς να μην εγκλωβιστεί στα ψίχουλα της κυβέρνησης και στις «λοταρίες φορολογικής συνείδησης» και τζόγου ! Επιδιώκουν να μας κάνουν να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια. Μας θέλουν  το 2018 στο απόγειο της επιστήμης,  της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της εργασίας, να ζούμε με ψίχουλα. Να μας κλέβουν 100 και να μας δίνουν 10 και να λέμε και ευχαριστώ. Να ζούμε «με άρτο και θεάματα» όπως στην εποχή των δούλων! Μια χιλιετηρίδα πίσω!

Μόνο ο αγώνας, η οργάνωση, η συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να βάλει φρένο, να ανατρέψει τη σημερινή πραγματικότητα.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο για μας και τα παιδιά μας!

Αυτή η ΑΠΕΡΓΙΑ πρέπει και μπορεί να γίνει η αρχή μιας γενικευμένης αντεπίθεσης!

ΤΟ Δ.Σ