Σύμφωνα με την πρόταση του ΥΠΠΕΘ για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, στη Λευκάδα το Γυμνάσιο – Λ..Τ. Βασιλικής υποβαθμίζεται από τη Θ’ στη Ζ’ κατηγορία.

Το παραπάνω, σε συνδυασμό με την αντιεκπαιδευτική νομοθεσία για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού και την οριστική υποβάθμιση του σχολείου.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας εκτιμά ότι η κινητοποίηση του ΥΠΠΕΘ για την αναμοριοδότηση των σχολείων δεν έχει ως στόχο τη δήθεν δικαιότερη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών αλλά αποτελεί εργαλείο για την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που στοχεύει στη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου.

Άλλωστε, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πρόσφατα στους θεσμούς ότι θα προχωρήσει στη συγχώνευση – κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Ως εκ τούτου, ζητάμε να απορρίψετε συνολικά την πρόταση αναμοριοδότησης των σχολείων.

Δεν ξεχνάμε ότι το θέμα της αναμοριοδότησης την τελευταία φορά που είχε ανακινηθεί είχε συνδεθεί με το πρώτο κύμα κλεισίματος σχολικών μονάδων.

Εξάλλου, τα προβλήματα για τα οποία προειδοποιούμε με αφορμή το σχολείο της Βασιλικής τα αντιμετωπίζει ήδη το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Καρυάς, που ανήκει στη Στ’ κατηγορία και αναμένει ακόμη την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Ζητάμε, λοιπόν, την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή σας και για την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου της Καρυάς, στο οποίο υπάρχει επάρκεια εκπαιδευτικών και τα τμήματα λειτουργούν κανονικά από την αρχή της χρονιάς.

Το Δ.Σ ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ