Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Η 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ήταν μαζί με την 12η οι χειρότερες όσον αφορά την συγκομιδή των γκολ για τις δύο ομάδες που εκπροσωπούν την Λευκάδα στον φετινό “μαραθώνιο”. Ο Α.Ο. Καρυάς και ο Οδυσσέας Νυδρίου που στην καλύτερή τους ημέρα έχουν πετύχει συνολικά 11 γκολ (7η αγωνιστική), την 12η και 13η “έπεσαν” στο ένα γκολ. Κατά την διάρκεια των αγωνιστικών που προηγήθηκαν (εκτός της 7ης, της 12ης και της 13ης που προαναφέρθηκαν), δύο φορές πέτυχαν 7 γκολ, μία φορά 6, μία φορά 5, δύο φορές 4 και τέσσερις φορές από 3. Συνολικά δηλαδή 58 γκολ, εκ των οποίων τα 30 ο Α.Ο. Καρυάς και τα 28 ο Οδυσσέας.

Α.Ο. Καρυάς

Η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος που ακούει στο όνομα Α.Ο. Καρυάς, έχει μετά και την 13η αγωνιστική 10 παίκτες στον πίνακα των σκόρερ. Πρώτος μεταξύ των δέκα είναι ο Νίκος Σταματέλος, που έχει σημειώσει 8 γκολ. Ακολουθούν οι Μονόλιθος και Χότζα με 5, ενώ 4 έχει πετύχει ο Ορφανός. Γκολένα και Κρητικός βρήκαν δίχτυα δύο φορές, ενώ από ένα γκολ έχουν πετύχει οι Μεϊντάνης, Παπαδόπουλος, Σπύρος Σάντας και Φούντας.

Οδυσσέας Νυδρίου

Ο Οδυσσέας που με το σερί των τεσσάρων νικών που προηγήθηκε της ήττας από τον Α.Ο. Πλαγιάς έχει βρεθεί εντός της πεντάδας του βαθμολογικού πίνακα, αριθμεί δέκα παίκτες στον πίνακα με αυτούς που έχουν πετύχει γκολ στο πρωτάθλημα. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Γιώργος Σταύρου με 6, ενώ τον ακολουθούν τρεις που έχουν σημειώσει από 4 γκολ: Γιάννης Γαζής, Καλογέρης και Καρτάνος. Τρία γκολ έχει πετύχει ο Θεράπος, δύο ο Γεωργάκης, και ένα οι Παππάς, Αργυρός, Βασίλης Κυριακίδης και Χρυσοβιτσάνος. Το 28ο γκολ του Οδυσσέα έχει επιτευχθεί από παίκτη της Αχερουσίας (αυτογκόλ).