ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ = 0-1

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Είναι από τα ματς εκείνα όπου ο προπονητής δεν χρειάζεται να πει πολλά. Κι αυτό γιατί αν μπεις στον δρόμο για την Πάργα, το κίνητρο είναι από μόνο του μεγάλο. Είτε είσαι νεαρός (Στ. Κυριακίδης, Β. Κυριακίδης, Καρτάνος), είτε βρίσκεσαι στο κλαμπ των “μπαρουτοκαπνισμένων” (Θεράπος, Καλογέρης, Αργυρός, Ι. Γαζής), αυτά τα ματς περιμένεις, γι’ αυτή την πρόκληση ζεις. Ο Απόλλων προέρχονταν από την μεγάλη πρόκριση επί του Παλλευκάδιου, αλλά και δύο “άνυδρα” 90λεπτα, ενώ ο Οδυσσέας μετρούσε τρεις νίκες σε ισάριθμα μεγάλης δυσκολίας ματς. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Οδυσσέα να αποκτά από νωρίς τον έλεγχο. Οι γηπεδούχοι που είχαν μείνει στο ματς Κυπέλλου της Τετάρτης, δεν απείλησαν τον Κυριακίδη στο πρώτο 45λεπτο. Ο Οδυσσέας από την πλευρά του έθελξε με την απόδοσή του και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πάρει αυτός “κεφάλι” στο σκορ. Ο Σκάρπος αντέδρασε σωστά στις ενέργειες των Θεράπου και Καλογέρη, στο 42ο λεπτό, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο, αφού ο αρχηγός του Οδυσσέας, Γιάννης Γαζής, βρήκε τον τρόπο να τον νικήσει (με πλασέ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-1). Οι γηπεδούχοι που περίμεναν ότι θα είχαν εύκολο έργο, ανέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο έως το 85′ δεν έβγαλαν την μεγάλη φάση. Στο ίδιο διάστημα ο Οδυσσέας έψαξε το “κλείδωμα” της νίκης, αλλά ο Καρτάνος σε δύο περιπτώσεις δεν στάθηκε τυχερός. Στα τελευταία λεπτά ο Απόλλων είχε δύο καλές προσπάθειες, όμως ο θετικός για άλλη μια φορά Στ. Κυριακίδης κράτησε ανέπαφη την εστία του συμβάλλοντας κι αυτός τα μέγιστα για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Βάννας αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του πολύ νωρίς, αφού μόλις στο 17′ ο Χρυσοβιτσάνος αποχώρησε με κάταγμα στον καρπό του χεριού του. Το γλίστρημα στην… μοκέτα της Πάργας που μόνο για ποδόσφαιρο δεν προσφέρεται, πρόκειται να αφήσει εκτός δράσης για δύο μήνες τον μέσο του Οδυσσέα. Με πρόβλημα τραυματισμού (ελαφρύ διάστρεμμα) αποχώρησε και ο Γεωργάκης. Η τέταρτη σερί νίκη εδραιώνει τον Οδυσσέα στην τέταρτη θέση (25 βαθμούς), τρεις μόλις βαθμούς πίσω από τον κορυφή, ενώ η Πάργα έμεινε στους 22 βαθμούς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ (Γ. Μουστάκας): Σκάρπος, Μάρκος Μπιστιώλης, Ευαγγέλου, Μάρκος, Γκόγκα (55′ Τσομπάι), Τόρε, Παππάς, Γκιζγκιζγιάν (46′ Βάσιος), Μηλιώνης, Ντίσιος.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Χ. Βάννας): Στ. Κυριακίδης, Β. Κυριακίδης, Θειακός, Γεωργάκης (89′ λ.τ. Βάννας), Αργυρός, Καλογέρης, Χρυσοβιτσάνος (74′ λ.τ. Ν. Γαζής), Καρτάνος (87′ Νικολάου), Ι. Γαζής (80′ Πολίτης), Θεράπος, Σταύρου.