Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ = 4-2

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Ο Τηλυκράτης έδειξε το καλό του πρόσωπο στα ντέρμπι με Μακεδονικό Φούφα και Α.Ε. Λευκίμμης, εκεί όπου κατέκτησε τα δύο τρίποντα που τον οδήγησαν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν η αναμενόμενη. Κι αυτό γιατί οι νίκες φαίνεται πως πήραν το μυαλό των παικτών του Ανδρέα Παντζιαρά, καθώς η απαραίτητη επανεκκίνηση που απαιτούνταν πριν το ματς στο ΔΑΚ Κοζάνης με αντίπαλο την Α.Ε. Ποντίων δεν έγινε ποτέ. “Στο πρώτο ημίχρονο δεν κατεβήκαμε από το λεωφορείο” δήλωσε μετά το ματς ο προπονητής του Τηλυκράτη, θέλοντας να δείξει ότι οι παίκτες είχαν μείνει στις δάφνες των νικών στα ντέρμπι. Όταν η λευκαδίτικη ομάδα βελτίωσε το αγωνιστικό της πρόσωπο, ήρθε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων να δώσει την… χαριστική βολή. Τα δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο έδωσαν άλλη όψη στο σκορ, σαφώς πιο γλυκιά από το 4-0.

Οι γηπεδούχοι με σουτ του Μπατμά στο 10′ άνοιξαν το σκορ (1-0), ενώ ο Γκίκα στο 30′ επιχείρησε μακρινό σουτ στέλνοντας την μπάλα να περάσει άουτ, δίπλα από το δοκάρι του Κοτταρίδη. Στο 39′ ο Χαματάι βρήκε δίχτυα σημειώνοντας με κεφαλιά το 2-0 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Ο Τηλυκράτης μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο με στόχο να μειώσει το σκορ, ωστόσο οι προσπάθειες των Φέτση στο 46′ και Πετράκου στο 52′ (οριζόντιο δοκάρι) δεν βρήκαν δίχτυα. Δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι στο 62′, ενώ στο 69′ ο διαιτητής ήταν ο μοναδικός που είδε πέναλτι στο πέσιμο του Μπατμά (ο Σαββούδης ευστόχησε από τα 11 μέτρα, 3-0, παρά την προσπάθεια του Καραγκούνη). Με τον Μπατμά σε ρόλο πρωταγωνιστή στο 74′ η ΑΕ Ποντίων έφτασε στο 4-0, ενώ στο 79′ ο Φέτσης ευστόχησε σε πέναλτι μειώνοντας σε 4-1. Στο επόμενο λεπτό ο Τηλυκράτης κέρδισε νέο πέναλτι, το οποίο έγινε γκολ και πάλι από τον Φέτση (4-2). Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, έτσι ο Τηλυκράτης γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα μακριά από την Λευκάδα. “Με στεναχωρεί η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, όχι το αποτέλεσμα που είναι κακό” δήλωσε με το ματς ο Ανδρέας Παντζιαράς και συνέχισε λέγοντας: “Παραμένουμε πρώτοι, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό”.

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ (Ι. Σαμαράς): Κοτταρίδης, Σβίρος, Χατζηκωνσταντίνου (89′ Σαρηγιαννίδης), Πασχαλίδης, Ίττης, Παπαδόπουλος (81′ Ζερβανταρίδης), Μετικάνος, Χαματάι (81′ Ντούκα), Μπατμάς, Ακριτίδης, Σαββούδης (89′ Παπαγαθονίκου).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης Βρεττός (46′ Βασίλας) Σ. Καταγής (46′ Τσελάι) Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Πετράκος, Φέτσης, Κτενάς (72′ Γ. Καταγής), Γραμματικόπουλος Γκίκα, Καλογερής (54′ Περιστέρης).