Α.Ε. ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ = 1-3

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Όσο κι αν ψάξεις, μία ομάδα θα βρεις στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής που από την αρχή της σεζόν να έχει βάλει στο λεξιλόγιό της τις λέξεις “πρωτιά” (στον όμιλο) και “άνοδος” (μέσα από τα μπαράζ). Αυτή δεν είναι άλλη από τον Τηλυκράτη, που μετά τα τέσσερα γκολ που έβαλε στον Μακεδονικό Φούφα, πέτυχε άλλη μία νίκη σε ντέρμπι, αυτή την φορά μέσα στην έδρα της μέχρι πρότινος 2ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα, της Α.Ε. Λευκίμμης, αποδεικνύοντας ότι δεν χρησιμοποιεί τις λέξεις “πρωτιά” και “άνοδος” για το… ονόρε. Το τρίποντο στην Νότια Κέρκυρα έστειλε τον Τηλυκράτη στους 19 βαθμούς, δηλαδή τρεις πάνω από τον Μακεδονικό και πέντε ψηλότερα από ΑΕ Ποντίων και Λευκίμμη, γεγονός που δείχνει ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό στον όμιλο.

Η αντίδραση πριν την ανάπαυλα

Ο Τηλυκράτης που σε δύο αγωνιστικές έχει πετύχει ένα γκολ περισσότερο (επτά) από την συγκομιδή των έξι πρώτων αγωνιστικών (έξι), επιβεβαιώνει τα λόγια του προπονητή του Ανδρέα Παντζιαρά που όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγε ότι η ομάδα του θα βρει τον ρυθμό της μετά την 5η-6η αγωνιστική. Αυτό φάνηκε και πάνω στον πλαστικό χλοοτάπητα του γηπέδου της κερκυραϊκής ομάδας, εκεί όπου ο Τηλυκράτης δεν πτοήθηκε από το εις βάρος του σκορ που διαμορφώθηκε στο 31ο λεπτό με σουτ του Σαμουηλίδη μέσα από την περιοχή (1-0), αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε κρίσιμο χρονικό σημείο της αναμέτρησης (λίγο πριν βγει το ημίχρονο). Πιο συγκεκριμένα στο 42′, όταν ο Γραμματικόπουλος (φωτό) σούταρε την μπάλα μετά το κόρνερ του Φέτση, κι αυτή αφού άλλαξε πορεία στο πόδι του Κουλούρη, κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-1.

Κυρίαρχος και ουσιαστικός

Στο δεύτερο ημίχρονο μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Αυτή ήταν ο Τηλυκράτης που αμυντικά έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Καραγκούνη, ενώ επιθετικά βοηθούμενους πολύ από τα χαφ του που πάτησαν πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή, πέτυχε άλλα δύο γκολ που του χάρισαν το υπερπολύτιμο τρίποντο. Σκόρερ των 2ου και 3ου γκολ ήταν ο Πετράκος (φωτό), ο οποίος στο 57′ πήρε την πάσα του Γκίκα και με βολέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-2, ενώ στο 76′ αξιοποίησε ιδανικά την ασίστ του Γραμματικόπουλου και με φαλτσαριστό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βάρελη που μάζεψε για τρίτη φορά την μπάλα από το βάθος της εστίας του (1-3). Τόσο το γκολ αυτό, αλλά πολύ περισσότερο η νίκη, πανηγυρίστηκε έξαλλα από τα μέλη της αποστολής του Τηλυκράτη που βρέθηκαν στην Κέρκυρα, ενώ οι γηπεδούχοι που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για επιστροφή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα σε αυτό το ματς, έφυγαν από το γήπεδο με καταβασμένο κεφάλι.

Α.Ε. ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (Ι. Σφακιανάκης): Βάρελης, Φωτιάς, Κουλούρης (67′ Ηλίας), Μυρίλλας, Στέρεφ, Βούλγαρης (73′ Μπονέρης), Βασιλάκης, Σαμουηλίδης (81′ Κομνηνάκης), Θεοδωράκης (15′ Αναστασιάδης), Γαστεράτος, Τσεβανέδης.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Βρεττός (73′ Καλογέρης), Σ. Καταγής, Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Πετράκος, Περιστέρης, Κτενάς, Γραμματικόπουλος (78′ Γεωργάκης), Γκίκα, Φέτσης.