Οι Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεώς μας, στο δάσος απέναντι από το μοναστήρι της Παναγίας μας της Φανερωμένης, είναι ένας επίγειος Παράδεισος όλο το χρόνο. Τόπος αγαπημένος για μικρούς και μεγάλους. Όταν φιλοξενούν κιόλας το τουρνουά ενός αθλήματος που τόσο αγαπούν τα παιδιά, την καλαθοσφαίριση, ο συνδυασμός είναι ιδανικός.

Ο καιρός ήταν αυτή τη φορά κάτι περισσότερο από ιδανικός και έτσι χθες, Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, σ’ αυτό το φυσικό μπαλκόνι πάνω από το ανοιχτό Ιόνιο πραγματοποιήθηκε τελικά το Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3, ανοιχτό σε ολα τα παιδιά κάθε ηλικίας, που για πρώτη φορά διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με την πατρική ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου και με την πολύτιμη στήριξη των δύο μπασκετικών σωματείων του τόπου μας, της ΔΟΞΑΣ και της ΝΙΚΗΣ.

Συναγωνίσθηκαν περίπου εξήντα νεαροί αθλητές, δεκαέξι συνολικά ομάδες που διαγωνίσθηκαν σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες. Χάρη στην εθελοντική συνεισφορά μεγαλύτερων μαθητών που ανέλαβαν τη διαιτησία, τη γραμματεία κ.ά. πρακτικά ζητήματα της διοργάνωσης, το τρίωρο της διοργάνωσης κύλησε ευχάριστα για τους αθλητές και τους γονείς που τους συνόδευαν.

Οι εκπρόσωποι της ΝΙΚΗΣ, της ΔΟΞΑΣ και του Κέντρου Νεότητας απένειμαν στο τέλος τα έπαθλα και τα μετάλλια στις τρεις πρώτες ομάδες κάθε κατηγορίας, αλλά και αναμνηστικά σε όλους: βραβείο έντιμου παιχνιδιού και την εικόνα του προστάτη των αθλητών, Αγίου Μάρτυρα Νέστορα –στον οποίο ήταν αφιερωμένη η διοργάνωση λόγω της πρόσφατης εορτής του (27.10), μαζί με μια προσευχή για όσους διαλέγουν να αγωνιστούν διπλά, στο γήπεδο της καλαθόσφαιρας και στο στάδιο της αρετής.

Το μήνυμα που στέλνει η τοπική μας Εκκλησία, δημιουργώντας αθλητικές ευκαιρίες για όλα τα παιδιά είναι ότι, παράλληλα με την πνευματική άθληση, ενθαρρύνει κι Εκείνη και τη σωματική άσκηση, με βάση τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, ευλογώντας τον άδολο και καθαρό αθλητισμό. Σκοπός είναι να συνειδητοποιήσουν οι αθλούμενοι νέοι ότι η χριστιανική ζωή δεν προβάλλει μόνο στερήσεις και απαγορεύσεις, αλλά αποδέχεται και επικροτεί προτάσεις υγιούς ψυχαγωγίας.

Στις τρεις πρώτες θέσεις ανά κατηγορία ήρθαν οι παρακάτω ομάδες:

Α. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

  1. «ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ» (Παύλος Γκρέβαλς, Στέφανος Γράψας, Στέλιος Ζαβιτσάνος, Γιάννης Ιωακειμίδης)
  2. «ΝΒΑ» (Ξένια Κατωπόδη, Χριστίνα Κατωπόδη, Μαρία Μάρη, Αρσενία Ρομποτή, Ιωάννα Τσούτση)
  3. ΑΤΡΩΤΟΙ» (Άγγελος Γεωργάκης, Γεράσιμος Γεωργάκης, Αλέξης Κοντοπρίας, Γιώργος Μάρκος)

Β. ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

  1. «ΑΗΤΤΗΤΟΙ» (Κωνσταντίνος Βουκελάτος, Παναγιώτης Ζακυνθινός, Ανδρέας Κοκόλης, Γιώργος Μήτσουρας)
  2. «ΝΙΚΗ» (Ιουλία Κερασοβίτη, Κασσιανή Λάζαρη, Μαριλένα Σκεπετάρη)
  3. «LIONS» (Λευτέρης Γλένης, Συμεών Γλένης, Άγγελος Μάλφας, Χρήστος Μάλφας)

Γ. ΛΥΚΕΙΟΥ

  1. «HAVA-LAKERS» (Γιώργος Μακρής, Νίκος Μπαλάσκας, Ορέστης Μπορσινός)
  2. «ΗΙΤ ΤΕΑΜ» (Παναγιώτης Βεργίνης, Νίκος Κουμάσης, Νεκτάριος Τσιλιμπώκος)
  3. «BIG BALLERS» (Θοδωρής Κακλαμάνης, Γεράσιμος Μεσσήνης, Βασίλης Πλακούτσης).

Στόχος είναι σύντομα να διεξαχθούν αντίστοιχα τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλεϊ, ημέρα ατομικών πρωταθλημάτων, καθώς και μια ψυχαγωγική – επιμορφωτική ποδηλατάδα.

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)