ΟΔΥΣΣΕΑΣ – ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ = 0-1

Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι δυσκολότερη υπόθεση η διαχείριση μιας νίκης παρά μιας ήττας. Ιδιαίτερα όταν προέρχεσαι από “προπονήσεις”, όπως αυτές που έκανε ο Οδυσσέας επί της Α.Ε. Πρέβεζας και της Αχερουσίας, τότε πολύ εύκολα μπορεί να υπάρξει αποσυντονισμός. Κάτι τέτοιο βίωσε και η ομάδα του Νυδρίου, η οποία έδειξε να μην μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματα των παικτών μετά τα εύκολα τρίποντα. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να “χαθεί” ένα ολόκληρο ημίχρονο στο εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Αμβρακικό, που στο τέλος οδήγησε στην πρώτη ήττα στο Νυδρί.

Ο Οδυσσέας (αγωνίστηκε χωρίς τους Παππά και Β. Κυριακίδη) που προέρχονταν από σερί τεσσάρων νικών, παρουσιάστηκε νωθρός στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε την ζωντάνια προηγούμενων αναμετρήσεων, γεγονός που δεν του επέτρεψε να απειλήσει την εστία του Αμβρακικού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν μία καλή στιγμή. Στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Οδυσσέα βελτίωσαν την αγωνιστική τους εικόνα, ωστόσο χρειάστηκε να βρεθούν σε ρόλο “κυνηγού” μετά το 60′. Στο λεπτό εκείνο ο Ντόντης αξιοποίησε ιδανικά το αμφισβητούμενο φάουλ που κέρδισε η ομάδα του έξω από την περιοχή, καθώς με απευθείας εκτέλεση σημείωσε το 0-1. Οι γηπεδούχοι μην έχοντας άλλη επιλογή επιτέθηκαν με περισσότερη ένταση μετά το 75′, όταν και κατάφεραν να βγάλουν τρεις καλές ευκαιρίες, δεν μπόρεσαν, όμως, να “σώσουν” τον βαθμό και να αποτρέψουν την ήττα.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Χ. Βάννας): Στ. Κυριακίδης, Μανωλίτσης, Θειακός, Αργυρός, Γεωργάκης, Καλογέρης, Ι. Καρτάνος (53′ Χρυσοβιτσάνος), Ζουριδάκης (75′ Βερύκιος), Ι. Γαζής, Σταύρου, Θεράπος.

Φωτό: Πανονίκος Κατωπόδης