Σήμερα στις 15:00 έληξε η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων υποψηφιότητας από τους Επικεφαλής των Συνδυασμών και των υποψηφίων συμβούλων τους. Μέχρι τελευταία στιγμή πήρε για να καταθέσουν. Να θυμίσουμε ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017 στα γραφεία του Επιμελητηρίου και υποψήφιοι θα είναι ο νυν Πρόεδρος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, η Μαριάννα Σταύρακα και ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

Ξεκίνησε η «εργολαβία»

Τις τελευταίες μέρες και να ήθελες δεν θα μπορούσες να αγνοήσεις το έντονο παρασκήνιο γύρω από τις εκλογές και την σύσταση των συνδυασμών. Ξεκίνησαν τα όργανα, ο ένας το βιολί του, ο άλλος την κιθάρα του και ο τρίτος το ντέφι για να κάνει κέφι. Για αυτές τις δουλειές βέβαια υπάρχουν ειδικά «συνεργία» στην Λευκάδα. Μονίμως σε εντεταλμένη υπηρεσία και γνωστά για τις «πολύ καλές» υπηρεσίες που παρέχουν, αφού κατέχουν το μεγαλύτερο προσόν ως «εργολάβοι»: γνωρίζουν καλά το αντικείμενο της λάσπης…. Πετάμε λίγη από ’δω, μας «ξεφεύγει»» και λίγο από ‘κεί… Μόνο που τελευταία τους έχει γυρίσει μπούμερανγκ, λογικό όταν ζεις και νομίζεις ότι «βασιλεύεις» κιόλας μέσα στην μούτελη…. Περαστικά λοιπόν!

Άλλοι πάλι κυκλοφορούν, κόβουν βόλτες και επιχειρούν να επηρεάσουν τους πολύτιμους τώρα αφού είναι και εκλογές, επαγγελματίες. Κλασσικά συντεχνιακά όπως έχουν μάθει μια ζωή επιχειρούν να φτιάξουν κλίμα. Να ντυθούμε όλοι καλά γιατί σύμφωνα με τις προβλέψεις  έρχονται χιόνια και έντονο κρύο αυτό την μήνα με βροχές και καταιγίδες …..

Μια ωραία παρέα….

Έχουμε και κάτι πρώην Αυτοδιοικητικούς, που με το που θα μυρίσουν εκλογές τρέχουν να ανακατεύουν. Φλερτάρουν μάλιστα όπως μαθαίνουμε και με την θέση του Αντιπεριφερειάρχη στις επόμενες εκλογές, άρα ευκαιρία να κόψουν κίνηση, να δώσουν την κατευθυντήρια γραμμή, να κάνουν υποδείξεις αφού έχουν και φίλους παντού… κάτι μας θυμίζει….

Ωραία τα παρατράγουδα, ωραία και τα φάλτσα, γιατί ακούσαμε και κάτι απίστευτες κορόνες την περασμένη εβδομάδα. Ας ελπίσουμε ότι θα τηρηθεί όμως ένα επίπεδο και δεν θα πέσουν οι υποψήφιοι  στις γνώστες τακτικές που χαρακτηρίζουν γενικότερα τις εκλογικές αναμετρήσεις στο τόπο μας.

Είχαμε λοιπόν κάποια ξεσπάσματα, δεν πειράζει, ελπίζουμε να οφείλονται στην αλλαγή κλίματος ή στο τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού που ευνοεί τα ξεκαθαρίσματα ή στο άγχος που λογικό είναι να σε πιάνει όταν κατεβαίνεις σε εκλογές…..