Κάτω από την απειλή να χάσει πάλι το ΤΕΙ βρίσκεται η Λευκάδα! Ο Δήμαρχος Λευκάδας κάλεσε σήμερα το πρωί τους επικεφαλείς των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να τους ενημερώσει για τις δυσάρεστες εξελίξεις γύρω από το ΤΕΙ στην Λευκάδα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε στην ουσία τα όσα αναφέρει και ο βουλευτής Λευκάδας στη ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε πριν λίγο! Εκεί αναφέρεται: «Η εισήγηση της συσταθείσας επιτροπής, αποτελούμενης από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και του Ιόνιου Πανεπιστημίου φαίνεται ότι καταλήγει, μέχρι σήμερα, στην εξαίρεση της Λευκάδας από έδρα ενός έστω τμήματος του Πανεπιστημίου, εξαιτίας όπως λένε «ακαδημαϊκών» κριτηρίων.»

Δυστυχώς η Λευκάδα επιστρέφει στο 2013 όπου επί Δημαρχίας Αραβανή πάλι κινδύνευε να χάσει το ΤΕΙ. Να θυμίσουμε τα Δημοτικά Συμβούλια και τις κινητοποίησες των φοιτητών τότε.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής είχε παραδεχτεί ενώπιον των φοιτητών ότι «ντρέπομαι για το γεγονός ότι για άλλη μια φορά ο Υπουργός κατάφερε να μας εμπαίξει και να ρίξει στάχτη στα μάτια όλων.» Ο Κ. Δρακονταειδής αντίστοιχα από την θέση της αντιπολίτευσης είχε επιρρίψει βαριές ευθύνες στην Δημοτική Αρχή και τόνιζε ότι «στόχος δεν πρέπει να είναι μόνο η διατήρηση του ΤΕΙ αλλά, εξίσου σημαντικό, η  αναβάθμισή του! Να κινηθούν από κοινού Δήμος, φορείς, πολίτες και φοιτητές με διάφορους τρόπους  προκειμένου να μη φύγει το ΤΕΙ από τη Λευκάδα.»

Μάλιστα να θυμίσουμε ότι είχε ταξιδέψει και μαζί με τους φοιτητές στο λεωφορείο για Αθήνα όπου συμμετείχαν στις κινητοποίησες. Πληγωμένο αλλά επιβίωσε το ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων τότε!

Και ενώ ήταν να γίνουν πράγματα για να επισφραγιστεί η παραμονή του ΤΕΙ στην Λευκάδα τα γεγονότα μιλούν μια άλλη γλωσσά και αποκαλύπτουν μια άλλη πραγματικότητα! Μετά από 4 χρόνια ακόμα δεν έχουν λύσει το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του ΤΕΙ ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή του στο νησί μας και όπως όλα δείχνουν κινδυνεύει οριστηκά να χαθεί! Κάποιοι ολιγώρησαν, κάποιοι αδιαφόρησαν, κάποιοι υποτίμησαν και πάλι τον κίνδυνο. Υπάρχουν ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν όταν τελειώσει και αυτή η μάχη για το ΤΕΙ.