Μετά από πολύ καιρό αναδείξαμε πριν λίγες μέρες το θέμα του Θεάτρου Λευκάδας και την απραξία που το περιέβαλλε τα τελευταία χρόνια. Το θέμα είχε παραμεληθεί όπως μας επιβεβαίωσε πρόσφατα και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων όταν τον συναντήσαμε στο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών. Κατανοητό να μην αρέσει σε κάποιους η αλήθεια αυτό όμως εμάς δεν μας αφορά. Κλασσικά λοιπόν αντέδρασαν, δυστυχώς θα πούμε, όπως ακριβώς τους περιμέναμε. Και όσον αφορά τα πικρόχολα σχόλια, αλλά και τις κινήσεις τους. Αφού δημοσιεύθηκε το θέμα, θορυβήθηκαν οι υπεύθυνοι και έτρεξαν να τα μαζέψουν. Να μας πουν τώρα ότι το τρέχουν το θέμα εδώ και μήνες, αλλά αθόρυβα παρακαλώ! Ναι, αθόρυβα το τρέχουν το θέμα, ώστε μια μέρα να ξυπνήσουμε όλοι μαζί και θα εμφανιστεί μπροστά μας το Θέατρο Λευκάδας ολοκληρωμένο! Γιατί να ανησυχούμε λοιπόν; Γιατί να ρωτάμε; Γιατί να στεναχωριέται ο Λευκαδίτης; Εκεί να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ώστε η Δημοτική Αρχή να μπορεί να κάνει αθόρυβα την δουλειά της…. και  να το ανακοινώνει την στιγμή που κρίνει η ίδια ότι είναι η κατάλληλη …

Την προσοχή σας παρακαλώ! Καταφθάνουν οι μελετητές!

Ο Δήμαρχος Λευκάδας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με το γνωστό έντονο ύφος του «σας δασκαλεύω γιατί εσείς δεν ξέρετε πως έχουν τα πράγματα», ενημερώνει το Πανλευκάδιο ότι «Σήμερα αυτή την στιγμή που μιλάμε κατέφθασαν οι μελετητές και ελπίζουμε μέχρι τέλος Νοέμβριου, αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε έτοιμη και την μελέτη του θεάτρου, που πολλοί από τους αγαπητό εν Χριστώ αδελφούς των ΜΜΕ  μας στολίζουν με διάφορα, περί απραξίας και αφασίας. Aθόρυβα κάνουμε την δουλειά μας και όταν έρχεται η ώρα να τα ανακοινώσουμε, τα ανακοινώνουμε και δυστυχώς υπάρχει ένα 3% των συμπολιτών μας που στεναχώριουνται, τι να κάνουμε εμείς είμαστε με το 97%»

Μια Δημοτική Αρχή «αθόρυβη και σε αφασία»…

Τάδε έφη ο Δήμαρχος Λευκάδας! Ασχολίαστο το 97% όπως επίσης δεν γνωρίζουμε για τα στολίδια και κατά πόσο η Δημοτική Αρχή είναι σε αφασία, αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι. Εμείς δεν είμαστε ειδικοί να το γνωρίζουμε αυτό. Το ότι όμως η Δημοτική Αρχή λειτουργεί αθόρυβα αυτό σίγουρα είναι γεγονός. Δυστυχώς το έχουμε διαπιστώσει αυτό για πολλά θέματα που αφορούν το Δήμο μας. Με μια αντιπολίτευση, η οποία σπάνια ανταποκρίνεται στον αντιπολιτευτικό της ρόλο μπορεί να λειτουργεί όπως λειτουργεί, και ξαφνικά να καταφθάνουν μελετητές….

Βέβαια αθόρυβα λειτουργεί επιλεκτικά όπως διαπιστώνουμε, διότι σε άλλες περιπτώσεις δεν προλαβαίνουμε τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για τα επιτεύγματα της Δημοτικής Αρχής…

Αθόρυβα να λειτουργείτε στα σπίτια σας!

Αθόρυβα μπορεί να λειτουργεί ο εκάστοτε Δήμαρχος στο σπίτι του, στο Δήμο έχει υποχρέωση να ενημερώνει το συμβούλιο και τους πολίτες για κάθε του κίνηση! Πόσο μάλλον για μελετητές που καταφθάνουν για το Θέατρο Λευκάδας! Τόσο απλά και καθόλου αθόρυβα τα λέμε αυτά! Εφόσον λοιπόν έχουν δρομολογηθεί κάποια πράγματα που θα βοηθήσουν να προχωρήσει το Θέατρο Λευκάδας καλά θα κάνει η Δημοτική Αρχή να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες αναλυτικά, κάτι που δεν έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό για το συγκεκριμένο θέμα! Όσο για το μεγάλο επίτευγμα ότι καταφθάνουν μελετητές, μάλλον κάποιοι θυμήθηκαν και έβγαλαν τις σκονισμένες μελέτες για το Θέατρο Λευκάδας μέσα από τα συρτάρια προκειμένου να τις επεξεργαστούν και να τις προσαρμόσουν στα νέα δεδομένα….

Δεν είναι αγγαρεία η ενημέρωση, έχει χρέος να το κάνει η Δημοτική Αρχή για όλα τα θέματα, πόσο μάλλον για ένα ζήτημα όπως αυτό του Θεάτρου Λευκάδας! Καλό είναι όταν κάτι ξεπερνά τις διοικητικές και πολιτικές σου ικανότητες να ζητάς βοήθεια από το να αφήνεις να χρονίζει κάτι γιατί δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις….

Όσο για τα πικρόχολα σχόλια του Δημάρχου για τα ΜΜΕ της δυσαρέσκειάς του, γνωστή αυτή η τακτική, όπως έχουμε πει απλά επιβεβαιώνει με τον τρόπο που εκφράζεται άλλη μια φορά ότι ήταν ο καλύτερος μαθητής του πρώην Δημάρχου και σε θέματα επικοινωνίας. Συνεπώς μαθήματα περί Δημοσιογραφίας και Δεοντολογίας από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν συνέπεια λόγων και πράξεων δεν δεχόμαστε. Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ολοκλήρωση του Θεάτρου Λευκάδας με διαδικασίες διαφάνειας, εκεί θα επικεντρωθούμε, αυτό είναι και το μόνο που απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή. Έτσι λοιπόν μετά χαράς θα περιμένουμε Αρχές Δεκεμβρίου νεοτέρα για το Θέατρο Λευκάδας!

Για όλα τα υπόλοιπα ισχύει «Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα.»