Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ = 0-3

Στα ντέρμπι δεν χωράνε προγνωστικά. Πόσο μάλλον στα τοπικά ντέρμπι και δη σε αυτά που υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες. Με τους παίκτες να θέλουν να μοιράσουν… αποδείξεις, οι οκτώ βαθμοί που χώριζαν τον Α.Ο. Καρυάς από τον Οδυσσέα Νυδρίου πριν το ματς, είχαν “σβηστεί” ως σκέψη από το μυαλό των πρωταγωνιστών. Το ματς που έγινε στο γήπεδο Σφακιωτών κρίθηκε στο τελευταίο 20λεπτο, μέχρι τότε, όμως, ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ είχαν και οι δύο ομάδες. Ο γηπεδούχος Α.Ο.Κ. απείλησε στο πρώτο 45λεπτο με τους Κρητικό, Μονόλιθο και Σταματέλο, ωστόσο ο Οδυσσέας απάντησε με προσπάθεια του Σταύρου που έφερε την διπλή απόκρουση του Βενέτη. Σε ένα ματς όπου καλά διαστήματα είχαν και οι δύο ομάδες, με την Καρυά να μπαίνει καλά και στα δύο ημίχρονα, ο Οδυσσέας που παρουσιάστηκε πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια ήταν αυτός που ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα σε κρίσιμο για την εξέλιξη της αναμέτρησης χρονικό σημείο. Στο 75′ ο Β. Κυριακίδης επιχείρησε σέντρα σουτ προς την εστία του Βενέτη, ο οποίος είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του (0-1). Οι γηπεδούχοι που πριν το γκολ είχαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Μονόλιθο, μετά το 0-1 προσπάθησαν να πιέσουν, λογάριαζαν όμως χωρίς τον Σταύρου, που με κεφαλιά στο 85′ σημείωσε το 0-2. Το γκολ αυτό όπως ήταν φυσικό έβαλε… φτερά στα πόδια των παικτών του Χρήστου Βάννα, και με τον Χρυσοβιτσάνο έφτασαν και σε τρίτο γκολ (πλασέ στο 90′ για το 0-3). Την κόκκινη του διαιτητή αντίκρυσε ο αναπληρωματικός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων Βλάχος, καθώς είδε δύο κίτρινες κάρτες στο ίδιο λεπτό.

Α.Ο. ΚΑΡΥΑΣ (Α. Βλασσόπουλος): Βενέτης, Φούντας (82′ Π. Χαλκιόπουλος), Χαγιάννης, Σ. Σάντας, Ρεκατσίνας, Γκολένα (50′ Χότζα), Μονόλιθος, Σταματέλος (70′ Παπαδόπουλος), Ορφανός, Μεϊντάνης, Κρητικός (78′ Γιαπλές).

ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Χ. Βάννας): Σ. Κυριακίδης, Β. Κυριακίδης, Παππάς (83′ Χρυσοβιτσάνος), Γεωργάκης, Αργυρός, Καλογέρης Θειακός, Ν. Γαζής (78′ Βερύκιος), Σταύρου (88′ Βάννας), Θεράπος (63′ Ζουριδάκης), Ι. Γαζής.

φωτό: Θανάσης Κατωπόδης