Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου
H «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου εορτάστηκε σήμερα Παρασκευή (20-10-2017) στην Κέρκυρα, την Ζάκυνθο και την Λευκάδα

Ο εορτασμός περιελάμβανε την τέλεση δοξολογίας, σήμερα το πρωί,  στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου, στο Αστυνομικό Μέγαρο Κέρκυρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Μώλου) στην Ζάκυνθο και στην Λευκάδα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Αντίστοιχη εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στην Κεφαλονιά, το Σάββατο 21-10-2017 και ώρα 10.30,  στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων,  προηγήθηκε σειρά δράσεων που είχαν ως στόχο τους να τονίσουν τον κοινωνικό ρόλο της αστυνομίας και περιελάμβαναν:

  • την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας των αστυνομικών για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος, καθώς και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία κατά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 16 έως και σήμερα 20 Οκτωβρίου
  • κεντρική αιμοδοσία στο Αστυνομικό Μέγαρο Κέρκυρας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Φάρο Ζωής», όπου έλαβε δείγματα μυελού των οστών από εθελοντές αστυνομικούς στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 19.10.2017
  • την διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο, «H Διαχρονική παρουσία της Αστυνομίας στην Κέρκυρα», στo κτίριο των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κέρκυρας, η οποία ήταν επισκέψιμη και για το κοινό.

Χαιρετισμό στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων απηύθυνε ο Γενικός  Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Υποστράτηγος Τσιρογιάννης Γεώργιος  , ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η  Αστυνομία σήμερα γιορτάζει διπλά. Τιμά την μνήμη του Προστάτη της,  Αγίου Αρτεμίου. Παράλληλα γιορτάζει την Ημέρα της Αστυνομίας, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του πολύπλευρου κοινωνικού ρόλου του έργου μας και της αποστολής μας.

 Στόχος μας είναι η  εξασφάλιση στον απόλυτο βαθμό της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας.   

 Για να το πετύχουμε αυτό, αξιοποιούμε την διάθεση, το ζήλο και την αυτοθυσία του προσωπικού μας αλλά και τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, στην υλοποίηση πολιτικών αστυνόμευσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

 Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης, στοχεύοντας στην καρδιά των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες με τρόπο ισόρροπο και ουσιαστικό.

 Αναπτύσσουμε σειρά κοινωνικών δράσεων ενισχύοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συλλογικότητες με ιδιαίτερο κοινωνικό έργο.

 Η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντα δίπλα σας, πάντα κοντά σας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ώστε να πετύχουμε του στόχους που μας θέτει η κοινωνία».

Τις εκδηλώσεις σε Κέρκυρα Ζάκυνθο και Λευκάδα τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων, απόστρατοι  αστυνομικοί καθώς και πλήθος πολιτών.