Μια μεγάλη παρέα, παιδιά που έλαβαν μέρος στις κατασκηνώσεις της τοπικής μας Εκκλησίας και οι γονείς τους, βρέθηκαν στη λίμνη του Ζηρού, κοντά στη Φιλιππιάδα, αλλά και στην πόλη της Άρτας με τον ιερό ναό της Αγίας Θεοδώρας και το μοναστήρι της Κάτω Παναγιάς την περασμένη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.

Σαν μια μεγάλη οικογένεια οι εκατό περίπου συμμετέχοντες έπαιξαν, συζήτησαν, γευμάτισαν στους άνετους χώρους της παλαιάς Παιδόπολης του Ζηρού. Περπάτησαν μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο δίπλα στη λίμνη. Ξανάζησαν «στιγμές χαράς», όπως στην κατασκήνωση, με τη φροντίδα των στελεχών της δικής μας Κατασκήνωσης και τη φιλοξενία των υπευθύνων νεότητας της Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Νωρίς το απόγευμα προσκύνησαν τα ιερά λείψανα της πολιούχου της Άρτας, Αγίας Θεοδώρας, βασίλισσας και της Λευκάδας στα χρόνια του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Γνώρισαν το βίο της και θαύμασαν πως μια γυναίκα δεν έχασε την πίστη και την απαντοχή της στο Θεό μέσα στις περιπέτειες της οικογενειακής της ζωής, λειτουργώντας ως πρότυπο πίστης, αγώνα και υπομονής και για τις σύγχρονες οικογένειες.

Μετά τον περίπατο και τον καφέ στην όμορφη Άρτα, συμμετείχαν στην ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή της Κάτω Παναγιάς, όπου προσήλθε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεόφιλος, προκειμένου να χαρεί την οικογενειακή ατμόσφαιρα και την ευχάριστη παρέα των εκδρομέων. Συζήτησε μαζί τους πώς και κατά πόσο η σύγχρονη οικογένεια μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας μας, συμμεριζόμενος τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

Το χαλαρό πρόγραμμα και η καλή διάθεση μικρών και μεγάλων έδωσε τον τόνο της επιτυχίας στην ημερήσια αυτή εξόρμηση, που ασφαλώς θα επαναληφθεί, όπως ήταν κοινό αίτημα όλων.

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)