Ένα κοινό μυστικό τείνει να τελειώνει ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον! Θα πάρει καιρό αλλά όπως όλα δείχνουν το νερό έχει μπει στ’ αυλάκι και πλέον όσοι γιατροί λειτουργούν εις βάρος του ΕΣΥ θα πρέπει να φοβούνται είτε εδώ, είτε αλλού ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν…..

Να αποκτήσουμε σαν χώρα κάποια μέρα ένα ΕΣΥ όπου θα μπορούν να ασκήσουν οι γιατροί το λειτούργημά τους γιατί δεν είναι όλοι οι γιατροί διεφθαρμένοι! Υπάρχει και μεγάλος αριθμός γιατρών που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα και με τελείως επιστημονικό τρόπο! Να μην αναγκάζονται αυτοί οι γιατροί να φεύγουν στο εξωτερικό γιατί κάποιοι άλλοι «συνάδελφοι» το είχαν μετατρέψει σε μαγαζί….

Συνελήφθη χθες βράδυ, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, πανεπιστημιακός ιατρός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν καταγγελίας ασθενούς για χρηματισμό. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γιατρός αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στην εισαγγελία προκειμένου να του απαγγελθεί το κατηγορητήριο και να κινηθεί στη συνέχεια η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία.

«Υπάρχουν αναφορές για χρηματισμό, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών που είναι θύματα εκβιασμού, μπροστά σ’ ένα χειρουργείο λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο, δεν τολμούν να προχωρήσουν σε επώνυμη καταγγελία φοβούμενοι ότι δεν θ’ αντιμετωπιστεί σωστά το πρόβλημα υγείας τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρη Αδαμίδης, ο οποίος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοιο περιστατικό, ένα χρόνο πριν και μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη της διοίκησης, όταν συνελήφθη για χρηματισμό γιατρός του ΕΣΥ. «Ο ασθενής που τότε κατήγγειλε τον ΩΡΛ, χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο μας, παρακολουθείται και είναι πάρα πολύ καλά», σημειώνει ο κ. Αδαμίδης.

Ο ίδιος τονίζει ότι η απάντηση τόσο της διοίκησης όσο και του υπουργείου, στις ανησυχίες των ασθενών ως προς την αντιμετώπιση που θα έχουν την επομένη της καταγγελίας τους, είναι ότι «εγγυούμαστε την ασφαλή αντιμετώπιση του ασθενούς από γιατρό ίδιας ειδικότητας στο ίδιο νοσοκομείο ή σε άλλο νοσοκομείο. Εάν ο ασθενής επιθυμεί να χειρουργηθεί στο ίδιο νοσοκομείο, το αναλαμβάνει η διοίκηση, εάν για λόγους ψυχολογικούς επιλέξει να χειρουργηθεί σε άλλο νοσοκομείο τότε ο υπουργός αναλαμβάνει να τον παραπέμψει κατά προτεραιότητα σ’ ένα άλλο νοσοκομείο της χώρας και να χειρουργηθεί εκεί ασφαλώς».

Τέλος ο διοικητής του ΠΓΝΑ υπογραμμίζει πως «ευτυχώς δεν είναι όλοι οι γιατροί διεφθαρμένοι, υπάρχει και μεγάλος αριθμός γιατρών που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα και με τελείως επιστημονικό τρόπο». Διαβεβαιώνει δε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι θωρακισμένος αυτός ο οποίος κάνει την καταγγελία», συγχαίρει «αυτούς που βρήκαν το θάρρος και την έκαναν γιατί έτσι μόνο θα σπάσει το απόστημα και θα το καθαρίσουμε». Τέλος, διαμηνύει πως «το υπουργείο και η διοίκηση θα φανούν αμείλικτοι σε τέτοια περιστατικά – όποιος έχασε τον ύπνο του δικαίως τον έχασε».

H σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Έβρου:

«Πανεπιστημιακός ιατρός του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συνελήφθη εχθές το βράδυ από προσωπικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, επ΄ αυτοφώρω για χρηματισμό (φακελάκι). Ο συλληφθής κρατήθηκε την νύχτα στο αστυνομικό τμήμα και οδηγήθηκε σήμερα στο αυτόφωρο.

Το πρόβλημα υγείας του ασθενούς αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από άλλο ιατρό της ίδιας ειδικότητας. Οι ασθενείς που πέφτουν θύματα εκβιασμού για να δώσουν χρηματική αμοιβή σε προσωπικό του νοσοκομείου δεν πρέπει να διστάζουν να κάνουν ενυπόγραφες καταγγελίες στην αστυνομία. Η διοίκηση του ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ εγγυάται την έγκαιρη πλήρη και ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας από άλλο ιατρό της ίδιας ειδικότητας και σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αυτό θα αντιμετωπιστεί σε άλλο νοσοκομείο του ΕΣΥ με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας.

Θα ακολουθηθεί προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία».

via