Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ = 0-1

Η εικόνα του δεν θύμισε σε τίποτα τον Τηλυκράτη των δύο πρώτων αγωνιστικών. Σκιά του εαυτού της η ομάδα της Λευκάδας, υπέστη την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς που της έλειψαν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να δώσουν την νίκη. Αυτοί που χαρακτήριζαν εύκολη “λεία” τον Αμφίλοχο, απλά διαψεύστηκαν. Μπορεί να φταίει ο… Θεσπρωτός και τα μυαλά που… πήραν αέρα, η θέληση του Αμφίλοχου για την πρώτη νίκη κι άλλα πολλά. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Το ζητούμενο πλέον δεν είναι να ξεχαστεί η “ντροπιαστική” ήττα όπως την χαρακτήρισε ο Ανδρέας Παντζιαράς, αλλά να γίνει μάθημα. Για την δύσκολη συνέχεια, για τα ματς εκείνα που θα έχουν ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική αξία. Γι’ αυτό λοιπόν, καλύτερα που ήρθε τώρα αυτή η ήττα, παρά αργότερα.

Όποιος θελήσει να βρει μια σπουδαία ευκαιρία του Τηλυκράτη μπροστά από την εστία του Αμφίλοχου, θα ψάξει, αλλά δεν θα βρει γιατί απλά δεν υπήρξε. Αυτά που μπορεί εύκολα να βρει, είναι λάθη. Το κακό για τον Τηλυκράτη είναι ότι οι δύο πρώην παίκτες του, ο Τσιούνης και ο Νάκος που έγιναν δέκτες των “δώρων”, δεν του… χαρίστηκαν. Ο Τσιούνης στο 28′ με κοντινό σουτ μετά από διπλό λάθος στην άμυνα πέτυχε το 0-1, ενώ ο Νάκος στο 58′ με κοντινό δυνατό σουτ σημείωσε το 0-2. Το τελικό 0-3 προήλθε από βολέ του Νάκου στο 90′.

Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας άμεσα. Είναι μία ήττα που πλήγωσε τον εγωισμό μας και πρέπει να βγάλουμε αντίδραση” τόνισε ο Ανδρέας Παντζιαράς. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον φίλαθλο κόσμο, ο οποίος άλλα περιμένε να δει στον αγωνιστικό χώρο κι άλλα είδε: “Φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο με τις νίκες που προηγήθηκαν και εμείς οι ίδιοι πρέπει να προσπαθήσουμε διπλά για να τον επαναφέρουμε. Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά όχι τέτοιου είδους ήττες”.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Τσελάι, Σ. Καταγής (46′ Βασίλας), Ιασωνίδης, Παναγιωτόπουλος (62′ Γ. Καταγής), Πετράκος, Μπαλογιάννης (46′ Περιστέρης), Φέτσης, Καλογερής, Γκίκας, Γραμματικόπουλος (82′ Γεωργάκης).

ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ (Λ. Παπαχρήστος): Μανιάτης, Μπεκατώρος, Κορομηλάς, Κοκώνης, Μαλής, Μακρής, Α. Τσιούνης, Κοντογιάννης (76′ Π. Τσιούνης), Τόσκα (86′ Παγώνης), Νάκος (90′ Κούσης), Ζοτάι.