Στα πλαίσια της παραμονής της στη Λευκάδα, ως προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη του Δήμου για τα εγκαίνια του Μουσείου, η δισέγγονη του Ποιητή κ. Eleni Sikelianos επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Περδικάρης και ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Σπύρος Αρβανίτης.

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την κ. Sikelianos για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση, τονίζοντας ότι η παρουσία της στην εκδήλωση και η παραμονή της στη Λευκάδα, ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τη γενέτειρα του Ποιητή και όχι μόνο. Επίσης την ενημέρωσε σχετικά με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις προοπτικές που υπάρχουν για την πορεία του Μουσείου, τονίζοντας τη βούληση και τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής να δρομολογήσει, σε συνεργασία με φορείς και ειδικούς,  όλες εκείνες τις διαδικασίες για την απρόσκοπτη λειτουργία και εξέλιξή του. Τέλος απεύθυνε ανοικτή πρόσκληση φιλοξενίας εκ μέρους του Δήμου Λευκάδας.

Η κ. Sikelianos αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, συνεχάρη το Δήμο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Αναφερόμενη στη σπουδαιότητα του έργου και αποδεχόμενη σχετική πρόταση του κ. Δημάρχου, προσφέρθηκε να συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως στις ΗΠΑ για την προώθηση του Μουσείου, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει σύντομα.

Από το Δήμο Λευκάδας