Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

ΟΔΥΣΣΕΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ = 2-1

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Οδυσσέας (μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου μετρούσε μία ισοπαλία και δύο ήττες) φτάνοντας έτσι τους τέσσερις (4) βαθμούς. Η ομάδα του Χρήστου Βάννα επικράτησε με 2-1 του Ηρακλή Αγίου Γεωργίου, σε ένα ματς όπου έχασε κλασσικές ευκαιρίες για να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο υπέρ της σκορ. Πέρα από τους βαθμούς που δίνει η νίκη, οι του Οδυσσέα ήθελαν να ξεπεράσουν με επιτυχία το εμπόδιο του Αγ. Γεωργίου για να φτιάξουν την ψυχολογία τους που δεν ήταν και στα καλύτερά της μετά την βαριά ήττα στο Καναλάκι. Ο Ηρακλής προηγήθηκε στο 24′ εκμεταλλευόμενος αμυντικό λάθος (0-1), ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα. Σκόρερ ο Θεράπος που με σουτ σημείωσε το 1-1 στο 28′. Η πίεση των γηπεδούχων που συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και στα επόμενα λεπτά απέδωσε καρπούς, αφού ο Ι. Γαζής με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Ο Οδυσσέας που είχε και δύο δοκάρια με τους Ι. Γαζή και Σταύρου, εξαιτίας του “εύθραυστου” σκορ στο τέλος αγχώθηκε, παρ’ όλα αυτά πήρε αυτό που ήθελε σε από ένα ματς που παρουσιάστηκε με πολλά νέα πρόσωπα εξαιτίας των τραυματισμών που ταλαιπωρούν ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ (Χ. Βάννας): Σ. Κυριακίδης, Β. Κυριακίδης, Κομινάτος (59′ Παππάς), Γεωργάκης, Αργυρός, Καλογέρης Θειακός, Βάννας (72′ Ν. Γαζής), Σταύρου, Θεράπος (68′ Ταξιαρχιώτης), Ι. Γαζής (85′ Βερύκιος).

*** Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια και πέντε μήνες για να σημειώσει νίκη ο Οδυσσέας στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Το τελευταίο “τρίποντο” του Οδυσσέα μέσα στο “σπίτι” του ως μέλος της Α’ Κατηγορίας, ήταν την σεζόν 2008-2009 (κέρδισε την άνοδο για το Περιφερειακό) και πιο συγκεκριμένα στις 9 Μαΐου 2009 με αντίπαλο τον Α.Ο. Αγ. Πέτρου (νίκη με 3-0).