«Μάχη» δίνουν από χθες Δήμος Λευκάδας και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις σχετικά με τα 2 έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι πολύ σημαντικά για την Λευκάδα!

Χθες λάβαμε ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όπου μας ενημερώνουν για τις προσπάθειες που κατέβαλλε ο Περιφερειάρχης ώστε το “Έργο αποκατάστασης του δρόμου «Λαγκάδα»” και η Μελέτη αποκατάστασης Κινηματογράφου «Απόλλων» να μπορούν να ενταχθούν. Συγκεκριμένα αναφέρεται «Η ΠΙΝ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα υποδομών….» και ειδικότερα για το κινηματογράφο «Απόλλων»: «…ξεκινάμε με την μελέτη για την αποκατάσταση ώστε να αποτυπώσουμε τις ανάγκες του χώρου. Μόλις ολοκληρωθεί, σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, θα έχουμε τη βάση για να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του κτιρίου”. Τονίζεται βέβαια και η στενή συνεργασία με τον Δήμο για να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις.

Τους πρόλαβε η Περιφέρεια

Σήμερα αντίστοιχα λάβαμε ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας για το ίδιο θέμα και όπως ήταν αναμενόμενο εκεί δεν είναι βέβαια ο Περιφερειάρχης το κεντρικό πρόσωπο, αλλά ο Δήμαρχος έτρεξε την όλη ιστορία…. «Οι συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, έφεραν αποτελέσματα. Η θετική αυτή κατάληξη, ήταν αποτέλεσμα επίπονων, επίμονων, συντονισμένων, συνεχών προσπαθειών του Δημάρχου και των αρμόδιων Αντιδημάρχων μετά από επανειλημμένες συναντήσεις όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση:”

Δεν ξεχνούν βέβαια στο τέλος να αναφέρουν «Τέλος, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.) για τη θετική συμβολή της, ιδιαίτερα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες ένταξης των έργων.» Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος..

Για τους πολίτες της Λευκάδας αυτό που μετράει είναι ότι 2 σημαντικά έργα έχουν ενταχθεί. Το κατάφεραν όσοι εργάστηκαν για αυτό. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και μόνο. Θα περίμενε κανείς περισσότερη σοβαρότητα από πλευράς αιρετών όσων αφορά την ανάγκη τους για χειροκρότημα όταν αυτό που κάνουν είναι απλά αυτό για το οποίο έχουν εκλεγεί: Την δουλειά τους! Κάνουν το καθήκον τους απέναντι στους πολίτες, άρα καλά θα κάνουν να σταματήσουν να υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών με ανακοινώσεις για το ποιος έτρεξε περισσότερο για τα έργα, με διάφορα υπονοούμενα κλπ.

Κατανοούμε όλοι το μικροπολιτικό κομμάτι της ιστορίας, απλά θα θέλαμε πολύ τέτοιου είδους νοοτροπίες και τακτικές τις οποίες ειδικά ο Δήμαρχος τα παλιά τα χρόνια δικαίως καταδίκαζε, να εκλείψουν κάποια στιγμή.

Θέλουμε επίπονες, επίμονες, συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες του Δημάρχου και των αρμοδίων για το Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας!

Εδώ και καιρό διαπιστώνουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας μάλλον είναι «κυκλοθυμικές»…  Λίγο η αλλαγή κλίματος, το καλοκαίρι έκανε πολύ ζεστή, έρχεται και φθινόπωρο …. Τέλος πάντων αυτά είναι μέρος του πολιτικού συστήματος και παιχνιδιού. Άσχετα με τις ανακοινώσεις αυτό που θα θέλαμε εμείς να δούμε είναι να ξεπεράσουν τις όποιες προσωπικές ενοχλήσεις και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα πραγματικά μεγάλο έργο για τόπο μας, για την ολοκλήρωση του Θεάτρου Λευκάδας! Θέλουμε επίπονες, επίμονες, συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες του Δημάρχου και των αρμοδίων για το Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας! Την ενέργεια που σπαταλάνε στο να βγάζουν ανακοινώσεις για το ποιος έτρεξε πρώτος να την επενδύσουν εκεί που θα πιάσει τόπο! Στην ολοκλήρωση του Θεάτρου Λευκάδας!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας:

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Π.Ι.Ν.:

              α) Έργο αποκατάστασης του δρόμου «Λαγκάδα»

     β) Μελέτη αποκατάστασης Κινηματογράφου «Απόλλων»

       Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.), δυο έργα του Δήμου Λευκάδας:

  1. την αποκατάσταση του δρόμου Ασπρογερακάτα – Πευκούλια (Λαγκάδα), ύψους 2.800.000 €.
  2. τη Μελέτη για αποκατάσταση του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων» ύψους 86.800 €.

Οι συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, έφεραν αποτελέσματα. Η προσωπική δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση προς το Δήμαρχο Λευκάδας Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, πριν ένα χρόνο, τηρήθηκε και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Η θετική αυτή κατάληξη, ήταν αποτέλεσμα επίπονων, επίμονων, συντονισμένων, συνεχών προσπαθειών του Δημάρχου και των αρμόδιων Αντιδημάρχων μετά από επανειλημμένες συναντήσεις, διαβουλεύσεις και αφού ξεπεράστηκαν οι όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με τη εξέλιξη αυτή, αφενός ανοίγει ο δρόμος για τη υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα υποδομής του Δήμου μας (σύνδεση της ορεινής με την παραλιακή Λευκάδα), ενώ με την ολοκλήρωση της μελέτης για τον κινηματογράφο «Απόλλων» δίνεται η δυνατότητα της διεκδίκησης των πόρων, που απαιτούνται για την ανακατασκευή του.

Ο Δήμος Λευκάδας, όπως είναι γνωστό, έχει προχωρήσει με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους ύψους 50.000 €, στη διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης της μελέτης του δρόμου «Λαγκάδα» με την ολοκλήρωσή της οποίας (υπολογίζεται για τις αρχές του 2018), θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης, την περίοδο ακριβώς που θα ολοκληρώνονται οι υπόλοιπες γραφειοκρατικές διαδικασίες (ένταξη του κονδυλίου στον προϋπολογισμό του Δήμου, κ.λπ.).

Για τον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» και μετά την εγγραφή του ποσού των 86.800 € στον προϋπολογισμό, θα προχωρήσουμε στη διαγωνιστική διαδικασία ανάθεσης της μελέτης. Είναι αυτονόητο ότι ο Δήμος Λευκάδας στη συνέχεια, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα επιδιώξει την πάση θυσία χρηματοδότηση του έργου για την ανακατασκευή του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων».

Τέλος, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.) για τη θετική συμβολή της, ιδιαίτερα στις γραφειοκρατικές διαδικασίες ένταξης των έργων.

Από το Δήμο Λευκάδας