Μας προκαλεί εξαιρετικά αρνητική εντύπωση η προσπάθεια της Λαϊκής Συσπείρωσης  (ΛΑ.ΣΥ) Ιονίων Νήσων να στηρίξει την κριτική της απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή και την παράταξη ΑΝ.Α.Σ.Α  της  πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,πάνω σε ψευδείς κατασκευασμένους ισχυρισμούς  και σε διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

  1. Ισχυρίζεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την 12/10/2017 ότι η Περιφερειακή Αρχή απέκλεισε δήθεν τους κατοίκους της Λευκίμμης από την διαδικασία ενημέρωσης για την υδρογεωλογική κατάσταση στον ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ της περιοχής.

Η αλήθεια είναι ότι η ενημέρωση απευθύνονταν μόνο σε θεσμικούς εκπροσώπους (περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, προέδρους δημοτικών ενοτήτων , δήμαρχο, αντιδημάρχους, αντιπεριφερειάρχες ,ΤΕΕ, Επιτροπή πολιτών κατά του ΧΥΤΑ) στους οποίους είχε αποσταλεί και σχετική πρόσκληση. Την αλήθεια αυτή γνώριζε η ΛΑ.ΣΥ , αφού και ο επικεφαλής της και άλλα μέλη της είχαν προσκληθεί.

Δυστυχώς η ΛΑ.ΣΥ επιλέγει την διαστρέβλωση και την παραπληροφόρηση.

  1. Ισχυρίζεται στο ίδιο δελτίο τύπου, και το επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι της τοπικής τηλεόρασης ,ότι ο περιφερειάρχης δήθεν τον αποκάλεσε «εκπρόσωπο των τραμπούκων της Λευκίμμης»

Η αλήθεια είναι ότι ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ και περιφερειακό σύμβουλο κ. Γουλή είπε κατά λέξη : «εσείς εκπροσωπείτε τους τραμπούκους που προπηλάκισαν τον περιφερειάρχη ;» αναφερόμενος σε όσες και όσους είχαν διαπράξει τις ασχήμιες τους σε βάρος κλιμακίου της ΠΙΝ που είχε επισκεφθεί πέρυσι την Λευκίμμη για το θέμα του ΧΥΤΑ και κυρίως αναφερόμενος σε αυτούς που τους προέτρεψαν και τους καθοδήγησαν.

Δυστυχώς η ΛΑ.ΣΥ και ο επικεφαλής της επιλέγουν το ψέμα και την παραποίηση των γεγονότων.

Σας προκαλούμε συνάδελφε κ. Γουλή, ακούστε τα σχετικά βίντεο που περιγράφεται ακριβώς ο διάλογος που διαμείφθηκε, κι ελπίζουμε τότε να ζητήσετε δημόσια συγνώμη.

Αν δεν το πράξετε σημαίνει ότι αποφασίσατε, χάριν μικροπαραταξιακής λογικής και ελέω λαϊκισμού να συμπράξετε με τα χαλκεία της τοπικής πληροφόρησης και τις φασίζουσες ηγεσίες που προσπαθούν να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν σε «μαύρα μονοπάτια» την δίκαιη ανησυχία των Λευκιμμαίων συμπατριωτών μας.

Η Περιφερειακή Αρχή δεν φοβάται τον λαό αγαπητοί συναγωνιστές της ΛΑ.ΣΥ, γιατί είναι λαογέννητη από το 60% των πολιτών του Ιονίου. Γι αυτό και έχει την δύναμη και την θέληση να λειτουργεί με όρους δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, πολιτικής αξιοπιστίας αλλά και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων επ’ ωφελεία του συνόλου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Υ.Γ.: Στο ίδιο δελτίο τύπου αναλύει η ΛΑΣΥ την θέση της για την διαχείριση των στερών αποβλήτων στην Κέρκυρα. Αλήθεια συναγωνιστές της ΛΑ.ΣΥ αν ,όπως απαιτείτε, κλείσει τώρα το Τεμπλόνι και δεν ανοίξει η Λευκίμμη που θα εναποτεθούν τα απορρίμματα μέχρι την ευκταία από όλους «ολοκληρωμένη διαχείριση»;

Μήπως προκρίνετε την μεταφορά εκτός Κέρκυρας; Αλήθεια έχετε ρωτήσει τους κατοίκους της περιοχής στην οποία  ενδεχομένως θα μπορούσαν να μεταφερθούν; Την ΛΑ.ΣΥ της περιοχής την έχετε ρωτήσει;

Η προσπάθεια για την εξασφάλιση μιας ποιοτικής και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα και το Ιόνιο έχει ακόμη πολύ δρόμο. Σ αυτήν την προσπάθεια η θέση σας είναι, πρέπει να είναι , δίπλα στην Περιφερειακή Αρχή που αγωνίζεται με όρους επιστημονικούς, κοινωνικούς , δημοκρατικούς και συναινετικούς να δώσει τις συμφέρουσες για τον λαό , τον τόπο και το περιβάλλον λύσεις.