Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Το δείγμα δεν είναι μεγάλο. Άλλωστε βρισκόμαστε αμέσως μετά το πέρας των τριών πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας. Ωστόσο, είναι φανερό ότι δύσκολα θα βρεθεί ομάδα ικανή να κάνει “κούρσα” ανάλογη με αυτή που πραγματοποίησε πέρυσι ο Παλλευκάδιος. Το ενδεχόμενο βέβαια να δούμε κάποια να ξεφεύγει των υπολοίπων, άρα και να αποτραπεί η διεξαγωγή των πλέι οφ στο φινάλε της σεζόν, δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να ξέρει την αυριανή αγωνιστική εικόνα κάθε σωματείου. Έχοντας αυτά τα δεδομένα, αυτό που καταλαβαίνει κάποιος είναι ότι οι ελπίδες για αύξηση του ανταγωνισμού είναι μεγάλες. Εντούτοις, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτή η αλλαγή στα υψηλά σκαλοπάτια του βαθμολογικού πίνακα είναι αποτέλεσμα της ποιότητας του ρόστερ κάθε ομάδας. Κι αυτό γιατί καμία ομάδα δεν έκανε μεταγραφικές κινήσεις τέτοιες που να μπορεί να γίνει λόγος για θεαματική αύξηση του ποιοτικού ποδοσφαίρου. Χαμηλές οι προσδοκίες λοιπόν ως προς την ποιότητα του ποδοσφαιρού που αναμένεται να δούμε και μεγαλύτερες ως προς την ανταγωνιστικότητα (των ομάδων της κορυφής κατά κύριο λόγο).

Καταποντίστηκαν τα φαβορί

Ομάδες όπως ο ΠΑΣ Πρέβεζα και ο Θρίαμβος Λούρου κινήθηκαν έντονα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να προκύψουν συμπεράσματα -στα οποία ασφαλώς βοηθάει και το όνομά τους- σχετικά με τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από τον πρωταθλητισμό στην Α’ Κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, τρεις αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος τα λεγόμενα φαβορί για τον τίτλο έχουν καταποντιστεί, καθώς ο μεν ΠΑΣ έχει απωλέσει έξι βαθμούς, ο δε Θρίαμβος επτά. Βαλανιδοράχη και Αγ. Γεώργιος ήταν τα δύο τελευταία εμπόδια που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν ο ΠΑΣ και ο Θρίαμβος αντίστοιχα, γεγονός που επέτρεψε να αναδυθούν άλλα σωματεία στην επιφάνεια του βαθμολογικού πίνακα. Το παράδειγμα του Α.Ο. Καρυάς που απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, δείχνει ότι η φετινή σεζόν κρύβει πολλές εκπλήξεις. Όσο περισσότερες θα είναι αυτές, τόσο το καλύτερο φυσικά για τον ουδέτερο θεατή του εν λόγω πρωταθλήματος.

Το θέμα της Κυριακής

Ποικίλες συζητήσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων για ορισμό αγώνων και την Κυριακή. Γι’ αυτή την απόφαση βέβαια υπάρχει αιτία που δεν είναι άλλη από την έλλειψη διαιτητών. Το σίγουρο πλέον είναι ότι κάποιοι παίκτες έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τον αρχικό τους σχεδιασμό για την σεζόν που ξεκίνησε, αφού ο προγραμματισμός που έκαναν σε συνδυασμό πάντα με τις επαγγελματικές ασχολίες τους, έγινε στην βάση παλαιότερης απόφασης της ΕΠΣ που έλεγε πως τα ματς της μεγάλης κατηγορίας θα διεξάγονται Σάββατο. Από την προσεχή αγωνιστική πάντως όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε εξομάλυνση της κατάστασης (ένα ματς την Κυριακή αντί για τέσσερα) που αναμένεται να λύσει πολλά από τα προβλήματα που ενέσκηψαν σε ποδοσφαιριστές τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα της σεζόν.

Φωτό: Θανάσης Κατωπόδης