Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ – ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ = 1-0

Στον Τηλυκράτη γνώριζαν ότι η νίκη επί της Κρανούλας θα αποκτούσε μεγαλύτερη αξία αν συνδυάζονταν με τρίποντο επί του Θεσπρωτού. Στο ματς που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας και δεν είχε πλούσιο θεάμα, η ομάδα της Λευκάδας είχε την ουσία, το γκολ δηλαδή, και έφτασε σε μία νίκη που είναι ικανή να της τονώσει ακόμη περισσότερο το ηθικό ενόψει των αγώνων που ακολουθούν στο άμεσο μέλλον. Ο Τηλυκράτης που ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχροονο, πήρε “κεφάλι” στο σκορ στο 24′. Ο Φέτσης με μακρινή μπαλιά προσπάθησε να βρει τον Γραμματικόπουλο (φωτό κάτω), με τον τελευταίο να μπαίνει “σφήνα” ανάμεσα σε Χριστοδουλόπουλο και Παππά που επιχείρησε άστοχη έξοδο και με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία (1-0).

Στο 28′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αφού σε κεφαλιά του Ιασωνίδη (από κόρνερ του Φέτση), η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Παππά (φωτό).

Η μοναδική καλή στιγμή του Θεσπρωτού στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 37′ όταν σε κεφαλιά του Μπίκα μέσα από την μικρή περιοχή, η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Καραγκούνη και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Στο πρώτο ημίχρονο ο Τηλυκράτης είχε δύο ακόμη πολύ καλές ευκαιρίες (Γραμματικόπουλος στο 10′ και Γκίκα στο 42′), ωστόσο και οι δύο χάθηκαν λόγω της κακής κατάστασης του χλοοτάπητα που δεν επέτρεψε στους παίκτες να ελέγξουν την μπάλα με τον σωστό τρόπο.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Τηλυκράτη να έχει το μυαλό του περισσότερο στην αποτροπή κινδύνων στην εστία του Καραγκούνη παρά στην δημιουργία παιχνιδιού. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν με αξιώσεις, ενώ ο Τηλυκράτης είχε δύο καλές στιγμές με τους Φέτση (56′) και Μπαλογιάννη (66′). Το τελευταίο σφύριγμα έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Τηλυκράτη να πανηγυρίσουν το πρώτο φετινό τρίποντο μπροστά στους φιλάθλους τους που τους χειροκρότησαν.

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Α. Παντζιαράς): Καραγκούνης, Τσελάι, Σ. Καταγής, Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Πετράκος, Περιστέρης (63′ Μπαλογιάννης), Φέτσης (79′ Κτενάς), Γραμματικόπουλος (83′ Γεωργάκης), Γκίκα (89′ Λ. Καταγής), Καλογέρης.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Δ. Μουρούτης): Παππάς, Σταυρίδης, Ι. Κατσέλης (73′ Ε. Κωνσταντίνου), Καρβούνης, Χριστοδουλόπουλος, Β. Κωνσταντίνου, Ευθυμίου (87′ Πάνος), Γώγος (80′ Μπλέτσας), Φούντζουλας, Μπίκας, Πέντσας.

*** Το γκολ και το δοκάρι προήλθαν από κεφαλιά παικτών του Τηλυκράτη (Γραμματικόπουλου και Ιασωνίδη). Στις δύο σημαντικές φάσεις (Γραμματικόπουλου και Γκίκα) που η μπάλα βρέθηκε στο έδαφος, η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στέρησε από τους παίκτες την ευκαιρία του καλού τελειώματος. Κάθε σχόλιο γι’ αυτόν τον αγωνιστικό χώρο πλέον περιττεύει…

*** Πέντε κερδισμένα κόρνερ είχε ο Τηλυκράτης στο ματς, έναντι δύο του Θεσπρωτού.

*** Τέσσερις κίτρινες έδειξε ο διαιτητής Κολυτάς από την Κέρκυρα. Οι τρεις σε παίκτες του Τηλυκράτη (ο Γκίκα την είδε μετά την αλλαγή του, ως παίκτης πάγκου) και η μία σε ποδοσφαιριστή του Θεσπρωτού.

*** Έμφαση στα “στημένα” του Τηλυκράτη έδωσε πριν το ματς ο προπονητής του Θεσπρωτού Δ. Μουρούτης, ο οποίος προσπάθησε με κάθε τρόπο να επιστήσει την προσοχή των παικτών του στα φάουλ και τα κόρνερ του Τηλυκράτη. Από την μεριά του ο Ανδρέας Παντζιαράς ζητούσε συνέχεια από τους παίκτες του να μπαίνουν πιο δυνατά στις διεκδικήσεις, σε ένα ματς που είχε πολλές τέτοιες σε όλη την διάρκειά του.

*** Άλλους παίκτες περιμέναμε στην συνέντευξη Τύπου να μας καταθέσουν την γνώμη τους  για το ματς. Η επιλογή του Λ. Καταγή που μπήκε στον αγώνα στο 89′ και του Πάνου που πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο στο 87′, όσο να ‘ναι ξένισε…