Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα (συμμορία) η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Λευκάδα 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί μέλη της συμμορίας, ένας 29χρονος και μία 35χρονη, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περισσότερα από 6 κιλά ναρκωτικής ουσίας (MDMA) καθώς και (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές    

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, τετραμελής εγκληματική ομάδα (συμμορία), τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά στη Λευκάδα.

Ειδικότερα κατά την διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε, χθες (04-10-2017) στη Λευκάδα, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ένας 29χρονος και μία 35χρονη, διαπιστωμένα μέλη της ομάδας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, καθώς και δύο ακόμη εμπλεκομένων στην υπόθεση, ημεδαποί 27 και 32 ετών, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Για την εξάρθρωση της συμμορίας και την διαπίστωση του εύρους δράσης των μελών της προηγήθηκε συστηματική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία:

  • ταυτοποιήθηκαν  τα μέλη της
  • αναλύθηκε η εσωτερική δομή της και οι επιμέρους λειτουργικοί τους ρόλοι
  • διευκρινίστηκε η μεθοδολογία που ακολουθούσαν στην εισαγωγή των ναρκωτικών ουσιών στην χώρας μας και την περαιτέρω διακίνηση τους

Αναφορικά με την δράση τους προέκυψε ότι ο 29χρονος και η  35χρονη που συνελήφθησαν, ανέπτυξαν συστηματική δράση στην, κατά περίπτωση, εισαγωγή και διακίνηση αμφεταμίνης MDMA και κοκαΐνης, σε χρήστες στην Λευκάδα και την Αθήνα, με την συνδρομή και των δύο ακόμη εμπλεκομένων στην υπόθεση, οι οποίοι αναζητούνται.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές έρευνες στις κατοικίες των δύο συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα να βρεθούν και να κατασχεθούν :

  • ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (MDMA) συνολικού βάρους (6.059) γραμμαρίων περίπου
  • ακατέργαστη κάνναβη βάρους (8,6) γραμμαρίων
  • οκτώ (8) ναρκωτικά χάπια δισκία
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Οι  δύο (2) συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.