Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ στην Πάτρα σχετικά με την υπόθεση που αφορά τον γιατρό Αθ. Καραγιάννη. Ο γιατρός κατηγορείται για σωρεία παραβάσεων και πλασματικών χρεώσεων στον ΕΟΠΥΥ. Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου στις 31 Αυγούστου 2017 του επιβλήθηκε προσωρινή αναστολή άσκησης καθηκόντων για ένα μήνα.

Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί ο μήνας το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεδρίασε χθες για την όλη υπόθεση και το ερώτημα της αργίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα ακολουθούσε σε τοπικό ΜΜΕ «αποκλειστική συνέντευξη» όλως τυχαίος δημοσιεύθηκε χθες, την ημέρα που θα συνεδρίαζε και το Πειθαρχικό στην Πάτρα, ρεπορτάζ σε αθηναϊκό site news24.gr όπου o γιατρός για πρώτη φορά μίλησε για την υπόθεσή του. Εδώ θα κάνουμε μια μικρή παρένθεση για να αναδημοσιεύσουμε ένα σχόλιο από το fortsalefkada.gr με το οποίο δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε: “Διαπιστώνουμε  σήμερα πως κάποια απ΄ τα τοπικά Μ.Μ.Ε. (που μέχρι τώρα είχαν διακριθεί για την  σιωπή τους γι αυτό το θέμα, ή το είχαν υποβαθμίσει με μια ολιγόλεξη αναφορά στην έσχατη σειρά ενδιαφέροντος), «ξαφνικά» ανακάλυψαν κι αναδημοσιεύουν -σαν προβεβλημένο θέμα τους μάλιστα- τις δηλώσεις του γιατρού σε κάποιο Αθηναϊκό σάιτ! Παραδέχομαι πως αυτό αποτελεί …πρώτης τάξεως δημοσιογραφική τους επιτυχία, ακόμη κι όταν μοιράζονται τη δόξα με άλλους, οπότε προς το παρόν απέχουμε για να μην τους μειώσουμε την μερίδα…”

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά;

Αναφέρεται λοιπόν στο ρεπορτάζ ότι «Απ’ την πλευρά του ο κ. Θανάσης Καραγιάννης, μιλώντας στο News 24/7, αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι και απ’ το πόρισμα «δεν προκύπτει ζημία αλλά κοστολόγηση». Συγκεκριμένα αναφέρει ότι απ’ τις συνολικά 37 γνωματεύσεις για τις οποίες κατηγορείται «οι 28 δεν κατατέθηκαν ποτέ» και πως «απ’ τις εννιά που κατατέθηκαν και κοστολογούνται οι 5 που αφορούν την περίπτωση του σακχαρώδη διαβήτη δεν σχετίζονται αιτιωδώς με οικονομική ζημία του ΕΟΠΥΥ, καθώς η ένδειξη σακχαρώδη διαβήτη δεν επιφέρει αλλαγή στο ποσοστό συμμετοχής του ασθενή». Για τις άλλες τέσσερις απ’ αυτές που του καταλογίζονται και σχετίζονται με τις φωτογραφίες απαντά ότι: «Είναι αληθή περιστατικά και οι ασθενείς είχαν φέρει υπεύθυνη δήλωση ότι είχαν ανάγκη και πήραν τα επιθέματα. Αυτά κατατέθηκαν στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ».

Έπεισε ή δεν έπεισε τελικά ο γιατρός;

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά δηλαδή; Και γιατί όλος αυτός ο χαμός τότε; Πραγματικά αναρωτιέται κανείς τι συμβαίνει εδώ! Εμείς σίγουρα δεν είμαστε ειδικοί στην συνταγογράφηση και δεν μπορούμε βέβαια να κρίνουμε αν αυτά τα οποία ο γιατρός αναφέρει μπορούν να ευσταθούν. Αυτή την δουλειά την κάνουν οι ειδικοί και για αυτό κλήθηκαν χθες να αποφασίσουν λαμβάνοντας βέβαια υπόψη την απολογιστική γραμμή του γιατρού. Η αίσθησή μας πάντως μας λέει ότι μάλλον δεν είναι δυνατόν να έχουν γίνει πιστευτά τα επιχειρήματα τα οποία παρουσίασε ο γιατρός. Τι ακριβώς όμως αποφάσισε το Πειθαρχικό Συμβούλιο και τι θα ακολουθήσει μένει να το μάθουμε όταν δημοσιευθεί και επίσημα το αποτέλεσμα της συνεδρίασης. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις τελικά τι μπορεί να γίνει…..