ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και μαθητές, εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά, ότι τα πράγματα δεν θα κυλίσουν κανονικά, όπως για άλλη μια φορά υπόσχεται η κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί…

«Κανονικό» δεν είναι, να υπάρχουν τάξεις με 25 και πλέον μαθητές, να λείπουν εκπαιδευτικοί, να γίνεται μάθημα πολλές φορές σε ακατάλληλα σχολεία και αίθουσες, να μην υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη.

«Κανονικό» δεν είναι, η κυβέρνηση από τη μια να χαρίζει δισεκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την ίδια ώρα να κόβει δραματικά τις δαπάνες για την παιδεία και τις λαϊκές ανάγκες , να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις.

«Κανονικό» δεν είναι, το σχολείο – «εξεταστήριο» που απαιτεί εξοντωτικό τρεχαλητό πέρα- δόθε στα φροντηστήρια.

«Κανονικό» δεν είναι, η μόρφωση να είναι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που οδηγεί σε μισομορφωμένους, φθηνούς εργαζόμενους για να αυγαταίνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι όλα τα παιδιά να φοιτούν σε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει

ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι να έχουμε όλοι, «μόρφωση- δουλειά- ζωή με δικαιώματα»

ΚΑΝΟΝΙΚΟ είναι να μπούμε όλοι στον αγώνα για να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα

Καλούμε τους γονείς, ειδικά τους ανέργους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να κρατήσουν το χέρι της αγωνιστικής αλληλεγγύης. Να παλέψουμε μαζί να πάρουμε πίσω όσα μας στέρησαν και μας στερούν όλα αυτά τα χρόνια στη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών, των εργαζόμενων και άνεργων γονιών, των εκπαιδευτικών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και ΦΕΤΟΣ, για 4η χρονιά τα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Αλληλεγγύης για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

ΣΤΟΧΟΣ των μαθημάτων αλληλεγγύης είναι να μη στερηθούν παιδιά λαϊκών οικογενειών τη βοήθεια επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μη λυγίσουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση.

Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα και συμμετέχει αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού

 

            Καλούμε μαθητές, γονείς και εθελοντές καθηγητές να στηρίξουν και φέτος αυτή την προσπάθεια.

           Να έρθουν σε επικοινωνία με το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας και τα σωματεία του από Δευτέρα έως και Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, οδ. Μεσσήνη 7, (πίσω από την παλιά ΔΕΗ) ή στα τηλέφωνα: 26450-22466 και 6978800612   ώρες 5μ.μ. – 8μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 6-10-2017.

Θα βγει νέα ανακοίνωση για την πρώτη συνάντηση μαθητών- γονιών- δασκάλων και την έναρξη των μαθημάτων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ