Έπεσε πέλεκυς και τώρα επικρατεί σιγή ιχθύος στη ΝΔ, μετά τα όσα έγιναν με τον Γιάννη Τραγάκη και το «κόψιμο» του γιου του από τις γαλάζιες λίστες. Το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπιασε επί του παρόντος τόπο καθώς κόπηκαν ακόμα και οι διαρροές από τα λαλίστατα μέχρι χθες στελέχη της ΝΔ, τα οποία διατυμπάνιζαν πως θα είναι υποψήφιοι.

Και στην Λευκάδα έχουμε λαλίστατους  αυτόκλητους υποψηφίους, οι οποίοι κόβουν βόλτες, κάνουν εμφανίσεις, κάνουν υποσχέσεις με το τσουβάλι γιατί φλερτάρουν με μια υποψηφιότητα. Μάλλον τώρα όμως θα τους κόπηκε ο βήχας… Έπεσε πέλεκυς προς γνώση και συμμόρφωση όλων όσων χρησιμοποιούν τακτικές και χειρισμούς οι οποίοι δεν ανήκουν πλέον στη σύγχρονη πολιτική, αλλά σε προηγούμενες δεκαετίες. Ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν από τον πρόεδρο του κόμματος τους.

Αν και  επί του παρόντος οι εκλογές δεν αποτελούν θέμα, οι «άγνωστοι» αρχιτέκτονες των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων έχουν αναλάβει δράση. Δύο πρόσωπα που είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνουν τις  πρώτες επιλογές για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thetoc.gr. Πρόκειται για τον Θανάση Νέζη έναν από τους παλιούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, και τον  Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και οι δύο οργώνουν την χώρα, ενημερώνονται από τους επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων, βλέπουν τα  βιογραφικά στο μητρώο στελεχών που έχει δημιουργηθεί και συναντούν συνεχώς πρόσωπα που επιθυμούν να μπουν στον πολιτικό στίβο ή ακόμα και παλιούς πολιτευτές που επιθυμούν να δοκιμάσουν εκ νέου την τύχη τους. Άλλωστε η εντολή για ανανέωση που έχουν πάρει από την πρώτη στιγμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί πλέον ένα προσωπικό τους στοίχημα.

«Απόλυτη φαίνεται πως θα είναι και πάλι η «κυριαρχία» του νυν βουλευτή Αθανάσιου Καββαδά.»

Και το ρεπορτάζ του parapolitika.gr ασχολείται με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των επομένων εθνικών εκλογών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Φουσκίδη “Στη Λευκάδα, απόλυτη φαίνεται πως θα είναι και πάλι η «κυριαρχία» του νυν βουλευτή Αθανάσιου Καββαδά, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός Βασίλειος Μελάς καθώς και η γιατρός Γεωργία Αυγερινού.” Δεδοµένης της εξαγγελίας Μητσοτάκη για τη συγκρότηση των πιο νεανικών ψηφοδελτίων πολύ ενδιαφέρον και η αναφορά στον πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε. Λευκάδας Βασίλη Παπαχρήστο, τον οποίο εμφανίζει το ρεπορτάζ στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών για την Λευκάδα. Ως εκ τούτου, πλέον, η προσοχή εστιάζεται στις «παρθενικές» παρουσίες στη μάχη της κάλπης. Σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και τα σενάρια που παίζουν με τα ψηφοδέλτια, μένει βέβαια να δούμε και στην πράξη τι από όλα αυτά θα υλοποιηθεί πραγματικά.

Δείτε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ του parapolitika.gr.

Δυο λόγια κλείνοντας σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται τελευταία η σελίδα μας. Να ευχαριστήσουμε θερμά που μας βγάζουν από τον κόπο να πρέπει οι ίδιοι να διαχωρίσουμε την θέση μας από ανθρώπους και τακτικές που δεν μας εκφράζουν. Τιμή μας λοιπόν να μας διαβάλλει αυτή η κάστα “ανθρώπων”….! Ο καθένας άλλωστε δίνει ότι έχει. Επομένως ο πανικός και η χολή που βγάζουν εναντίον μας, μας επιβεβαιώνουν και μόνο να μας διασκεδάσουν μπορούν. Προφανώς τα χρειάζονται σε αυτό τον άχρωμο κόσμο που ζουν, αλλά πλέον δεν βασιλεύουν….